Vrouwen moeten niet als mannen worden

In het Katholiek Nieuwsblad een interview met Christien Brinkgreve, hoogleraar sociologie, schrijfster van het boek 'Wie wil er nog moeder worden?' en volgens de eerste generatie feministes 'verraadster van de zaak'.

'Tegelijkertijd kinderen opvoeden en carrière maken vraagt veel van vrouwen. Het is mooi dat het kan, maar het moet niet een nieuwe verplichting worden. Soms lijkt in de maatschappij ‘mogen’ naar ‘moeten’ te verschuiven. Al die kansen en keuzes die deze tijd met zich meebrengt, vragen om veel zelfkennis bij vrouwen. Wat kan ik echt? Wat wil ik?

Het is heel belangrijk dat er in de samenleving ruimte voor kinderen is en dat zij voldoende aandacht krijgen. Kinderen mogen niet in de knel komen. Vooral de eerste jaren in het leven van een kind zijn heel belangrijk voor de verdere ontwikkeling. Het zou kortzichtig van de overheid zijn om hier op te korten.

Ik keer mij tegen het idee dat vrouwen als mannen moeten worden. Mijn voorstel is om sekseverschillen in gedrag en gedragsvoorkeuren uit te buiten, maar dit mag niet tot maatschappelijke ongelijkheid leiden.'

Lees hier het hele artikel


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *