Schieten vrouwen tekort?

In een column in De Gelderlander van 4 juni 2013 adviseert René Diekstra, professor in de psychologie, minister Jet Bussemaker eerst eens de feiten op een rijtje te zetten voordat ze haar 'grote mond' opentrekt. Hij doelt hierbij op haar emancipatie nota waarin ze vrouwen oproept zich schuldig te voelen omdat ze teren op de zak van hun partner en hun opleiding verkwanselen.

De economische waarde van (thuisblijf)moeders

Diekstra is zo vriendelijk om Jet het sommetje uit te leggen.

economische waarde opvoeding en zorg + economische waarde vrijwilligerswerk + economische waarde mantelzorg = bijdrage thuisblijfmoeders

Diekstra weet zich hierin ondersteund door de vooraanstaande Amerikaanse Pew Foundation die in een rapport uit 2010 schreef dat de opvoeding en zorg voor kinderen één van de belangrijkste economische activiteiten in de moderne samenleving zijn! Hij tipt Jet Bussemaker om de uitkomst van dit sommetje eens naast de waarde van buitenshuis werkende vrouwen te leggen.

Jet Bussemaker heeft nog meer steken laten vallen

Ook wijst Diekstra Jet er fijntjes op dat ze niet in ging op de vraag of buitenshuis werken de kans op echtscheiding vergroot. Volgens bestaande gegevens is het risico op echtscheiding namelijk groter bij twee banen op één kussen. Een relevant punt aangezien de kans op echtscheiding één van Jets belangrijkste argumenten is voor volledige arbeidsparticipatie.

Als er iemand is die zich schuldig moet voelen, en tekort schiet, dan is het Jet Bussemaker zelf wel concludeert René Diekstra.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ook ik als thuisblijfmoeder heb vaak het gevoel me te moeten verdedigen. Als iemand tegen mij zegt, dat ik zoveel mis omdat ik niet werk, zeg ik tegenwoordig:"Je moet eens weten wat je allemaal mist als níet thuisblijft". Daarna wordt het meestal stil.....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *