De Zorgparadox: zorgen voor andermans kinderen wordt wel gewaardeerd

de zorgparadox

Net als in Nederland, doet de Engelse overheid er alles aan om vrouwen de arbeidsmarkt op te duwen. Dat leidt tot een vijandig klimaat voor kostwinnersgezinnen.

Net als in Nederland bevoordeelt het Engelse belastingsysteem tweeverdieners onder het mom van de emancipatie van de vrouw.

Maar volgens Alena Pettitt, voorvechtster voor de keuze om fulltime te moederen, vooral om de staatskas te spekken.

Op breitbart.com staat een interessant artikel hierover, geschreven door Oliver JJ Lane.

Hieronder de kern van het stuk.

'Economisch inactieve' mensen moeten de arbeidsmarkt op

In Engeland zorgde een uitspraak van regerings medewerker Priti Patel voor verontwaardigde reacties onder thuisblijfmoeders. Hij zei namelijk dat 'economically inactive people' de arbeidsmarkt op moeten.  En hieronder vallen ook thuisblijfmoeders.

Het werk van thuisblijfmoeders heeft wel degelijk waarde

Alena Pettitt verzet zich tegen het idee dat thuisblijfmoeders 'niets doen,' en dat hun werk thuis geen waarde heeft. Hieronder een bloemlezing van de dingen die Alena Pettitt hierover zegt.

  • Pettitt noemt het ironisch dat de overheid mensen die voor andermans kinderen zorgen wél waardeert, en financieel beloont, maar neerkijkt op mensen die dezelfde taken doen voor hun eigen gezin.
  • Volgens Pettitt wil de overheid simpelweg meer belastingbetalers, en is dat één van de belangrijkste redenen om vrouwen de arbeidsmarkt op te jagen.
  • Een stabiele thuisomgeving helpt partners om te groeien op hun werkplek, en op die manier helpen thuisblijfmoeders de economie ook. Alleen geeft de overheid hier geen erkenning voor, aldus Pettitt.
  • De meeste moeders krijgen geen kinderen om ze vervolgens 'aan de staat' te overhandigen.
  • En hier een rake uitspraak van Pettitt op Twitter: You’re in the ranks too Mother - caring for your children is National Service! A volunteer position making sure the next generation care more about family & feeling than corporate greed & lining pockets of fat cats. Never be afraid to be “JUST” a housewife. #TradWifePropaganda pic.twitter.com/MOhce7VTrd

— Alena Kate Pettitt (@darlingacademy) February 20, 2020

Het kan ook anders!

Het kan ook anders, en daarvoor hoef je niet eens ver te kijken.

In Hongarije is ingevoerd dat moeders die 4 kinderen krijgen de rest van hun leven geen belasting meer hoeven te betalen. Daarnaast geeft de regering gulle leningen die worden kwijtgescholden als een stel 3 kinderen krijgt.

In Polen is het nog mooier. Daar biedt de overheid speciale pensioenen voor moeders om dankbaarheid en respect te tonen voor hun werk in huis en gezin. Zie ook Mijn pensioen.

Tot slot

Het artikel eindigt met een verontrustende vraag:

'Do human beings have any value beyond being GDP production units, especially if the process of reproduction can be subcontracted abroad and then imported? Why should children be raised in families, if the state can nationalise that function? Is the Conservative party conservative in any meaningful sense of the word?'

Tjsa...

Lees ook mijn post over het tradwife fenomeen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *