Smash cake: de stomste trend ooit? En moet jouw baby er eentje?

smash cake
Een smash cake is een taart of cake die gemaakt is met het specifieke doel om hem te laten 'smashen' door je baby. Met andere woorden: hij is voor je baby om in te graaien, er mee te knoeien en te kliederen. En ja, misschien ook om van te eten.

Klinkt een beetje decadent vind je ook niet?

Waarom zou je goed voedsel op die manier verknoeien?

Smash cake baby: populaire mijlpaal bij 1ste verjaardag

Maar een smashcake is een populaire mijlpaal, en levert bovendien vaak bijzondere en grappige fotomomenten op. Vindt men.

Alles wat een baby doet, wordt immers al snel schattig gevonden. En graaien in een cake, en onder de taart zitten, kan een goede look zijn voor 1-jarigen. Als volwassene is het een stuk minder 'cute'.

Schattig toch?

Maar toch... bedenkingen bij smash cakes

Toch zijn er flink wat bedenkingen te  noemen tegen smash cakes!

  1. Ze zitten vaak boordevol suiker. Is het een goed idee om je 1-jarige aan een grote hoeveelheid suiker bloot te stellen. Het idee is immers dat het kind in de taart grijpt en er van snoept. Is dat wat je wilt? Als je een suikervrije opvoeding van plan was, is dit misschien niet de beste start van het tweede levensjaar van je kind.
  2. Een taart kopen met enkel als doel dat hij vernield wordt... Is dat een beetje decadent? Zeker als je bedenkt dat er mensen zijn die niet genoeg geld hebben voor gewoon voedsel? Leg dat later maar eens aan je kind uit als hij zijn boontjes niet wil opeten. Je kunt dan moeilijk aankomen met het argument: 'Andere kindjes zouden dolblij zijn met die boontjes,' als je ooit moedwillige goed voedsel verspilde voor een mooie foto opportunity. En er is dus bewijs van: de foto.
  3. Een minder principiële maar ook niet onbelangrijke bedenking: een cake smash zorgt voor een boel viezigheid en zooi. Wie gaat dat allemaal opruimen? Grote kans dat jij dat bent...
  4. Het is een gekunstelde situatie. Een onschuldige baby krijgt een cake voorgezet en dan? Soms moeten baby's worden gecoacht om er in te gaan graaien. Allemaal voor die 'leuke' foto.

Kant en klare smash cake pakketten

Ondertussen heeft de commercie dit fenomeen ook ontdekt! Je kunt kant en klare smash cake pakketten aanschaffen. In de VS kun je er zelfs een schoonmaakservice bij kopen.

Zo jong, en dan al een Pink Tax?!

En dan heb ik het maar even niet over de stereotype kleuren van onderstaande pakketten, en het feit dat het 'meisjespakket' duurder is dan het 'jongenspakket'.
Vlug, laten we daar ook een drama van maken!
Smash cake
19,95 bij bol.com. Let op: de taart zit er niet bij!
18,89 bij bol.com

Smash cake outfit

Er zijn zelfs heuse smash fit outfits te koop voor de baby om te dragen bij het knoeien met de cake:
Smash cake
24,95 bij bol.com

Smash cake shoot

Bij een smash cake hoort een smash cake shoot, oftewel een soort fotoreportage. Tijdens een smash cake shoot wordt vastgelegd hoe je baby in de cake graait, ermee knoeit etc. En eerlijk is eerlijk, omdat baby's zo schattig zijn levert zo'n smask cake shoot vaak leuke foto's op.

De 2 stompzinnigste verschijnselen in Babyland

Naast de gender reveal party, vind ik de cake smash wel zo ongeveer de twijfelachtigste trend van deze tijd. De gender reveal party vind ik erg bijzonder, in deze tijd van een genderneutrale samenleving. De smash cake vind ik een decadente uitwas, waarbij goed voedsel moedwillig wordt verspild.
Een cake smash? Wij willen graag eten.

Tot slot

Op dit moment zijn er diverse trends populair in Moederland. Denk aan gender reveal party's waar met veel bombarie het geslacht van de baby bekend wordt gemaakt door middel van een roze of blauwe kleur. Daarnaast de cake smash en natuurlijk de babyshower. Die laatste vind ik dan nog de beste van de drie.Zie ook Cake bakken en Cakepops maken!

Eveneens populair: een geboortebord in de tuin!

Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *