Moeders centrale rol in proces van procreatie, opvoeding en vorming burgers

Vandaag, 15 mei, is de Internationale Dag van het Gezin. Deze dag werd ingesteld op 20 september 1993 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en voor het eerst herdacht op 15 mei 1994.

Het thema is dit jaar: ‘Moeders en Gezinnen: Uitdagingen in een veranderende wereld’.

Met dit thema wil men aangeven dat ondanks veranderingen die er in de hedendaagse wereld plaatsvinden, de basiswaarden, normen en taken van het gezin altijd beschermd dienen te worden. Het belang van het gezin, haar taak en verantwoordelijkheid voor het groot brengen van de komende generatie is tijdloos.

Veranderingen in technologie en wetenschap of van politieke opvattingen mogen daar geen negatieve invloed op hebben. In dit proces van procreatie, opvoeding en vorming van burgers spelen moeders een centrale rol. De uitdagingen, om niet te spreken van problemen, waarmee zij daarbij te maken krijgen, zijn van diverse aard en omvang.

Internationale dag van het gezin in Nederland

In Nederland ontbeet Routvoet vanochtend in Den Haag met een aantal gezinnen met kinderen. Rouvoet moedigt ouders aan vooral goed na te denken over de opvoeding. Tijdens het ontbijt gaf hij de aftrap voor het Opvoeddebat

Internationale website: United Nations Programma on the Family

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *