Trend: Jonge, hoogopgeleide millennials worden thuisblijfmoeder

thuisblijfmoeders

Volgens de Engelse Daily Mail kiest een groeiende groep succesvolle, vrouwelijke millennials voor een  bestaan als thuisblijfmoeder.

Uit recent onderzoek blijkt dat 32% van de millennials vindt dat mannen het meest geschikt zijn als kostwinner, en vrouwen als 'homemaker'.

Nu vraagt iedereen zich af:

'Waarom?! Waarom zouden deze succesvolle vrouwen hun goedverdienende baan aan de wilgen hangen om te gaan zorgen voor huis en haard?'

Experts opperen verschillende verklaringen.

Waarom jonge, hoogopgeleide vrouwen thuisblijfmoeder worden

  1. Millennials zijn perfectionistisch en gewend om buitengewoon goed werk te doen. Als ze merken dat de combinatie baan - gezin ten koste gaat van een perfecte prestatie op hun werk stoppen ze er liever helemaal mee.
  2. Hoogopgeleide vrouwen zien de waarde van fulltime zorgen voor hun kinderen. Ze zien hun (t)huis als een veilige plek en willen af van de hectiek van de huidige maatschappij.
  3. Maar de belangrijkste verklaring zou wel eens kunnen zijn dat deze millennial vrouwen hun eigen moeders hebben zien worstelen met de combinatie kind - baan. En dat zelf beslist niet willen. Ze geloven niet in het idee 'you can have it all'.

Dezelfde vooroordelen

Net als de generatie boven hen, lopen ook deze jonge vrouwen tegen vooroordelen aan als ze kiezen voor fulltime moederen. Zo worden ze er van beschuldigt hun opleiding te 'vergooien'.

'There's a stigma about being a stay-at-home mum,' says Emily. 'When I used to say I worked at Innocent drinks, everyone knew the brand and they'd want to talk about what I did. When I didn't have that, I felt as though I'd lost my identity.'

Conclusie

Het ziet er naar uit deze groep hoogopgeleide millennials hun eigen keuzes durven te maken. Ze durven zich te onttrekken aan het standaard, uitgestippelde pad dat van het verwacht wordt.

Er is zelfs een speciale website voor millennial housewives: Millennial Housewife.

Lees hier het hele artikel. En lees ook het verhaal van Arielle Veerman, een hoogopgeleide thuisblijfmoeder.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *