PVC vloer leggen: 5 aandachtspunten

pvc vloer leggen

Voordat we naar het platteland verhuisden hadden we in ons huis in de stad op de bovenverdieping PVC vloeren. Het was zo'n leuke nostalgische vloer met zwart-wit tegels, maar dan niet echt, want het was zeil.

De reden dat we op de eerste verdieping voor een PVC vloer kozen was omdat ze eenvoudig zijn schoon te maken en stofvrij, en ze zijn verkrijgbaar in allerlei hele leuke patronen. Zoals nostalgische tegels : )

Jaron verzorgde onderstaand artikel over de aandachtspunten als je een PVC vloer gaat leggen in je huis.

PVC vloer leggen in je woning? Hier moet je op letten

Een PVC vloer in je woning leggen kan een prachtige en duurzame keuze zijn. PVC vloeren zijn makkelijk te onderhouden, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Maar voordat je aan de slag gaat met het leggen van een PVC vloer, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

1. Kwaliteit van de PVC vloer

Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede PVC vloer. Een goede kwaliteit PVC vloer gaat langer mee en ziet er mooier uit.

Let bij het kiezen van een PVC vloer op de dikte van de toplaag en de slijtvastheid.

Kies daarnaast voor een PVC vloer die past bij de stijl van je woning en die aansluit bij je persoonlijke smaak.

Woonwinkel Tiel

Als je op zoek bent naar een PVC vloer, kun je terecht bij een woonwinkel. In een woonwinkel als Van Dee, een woonwinkel Tiel, kun je verschillende soorten PVC vloeren bekijken en advies krijgen over welke vloer het beste bij jouw wensen en behoeften past. Daarnaast kun je in een woonwinkel ook terecht voor alle benodigde materialen en accessoires om de PVC vloer te leggen.

2. Benodigde materialen

Voordat je begint met het leggen van de PVC vloer, is het belangrijk dat je alle benodigde materialen in huis te haalt. Denk hierbij aan een ondervloer, PVC stroken, lijm, een stanleymes, een rolmaat en een potlood. Zorg ervoor dat je alle materialen bij de hand hebt voordat je aan de slag gaat, zodat je het legproces soepel kan laten verlopen.

3. Voorbereiding van de ondergrond

Voordat je de PVC vloer kan leggen, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de vloer schoon, droog en vlak is. Verwijder eventuele oude vloerbedekking en zorg ervoor dat er geen oneffenheden in de vloer zitten. Controleer ook of de vloer voldoende droog is en of er geen vochtproblemen zijn.

4. Egaliseer de ondergrond

Daarnaast is het belangrijk om de ondergrond goed te egaliseren. Oneffenheden in de vloer kunnen zichtbaar worden in de PVC vloer en kunnen ervoor zorgen dat de vloer niet mooi aansluit. De vloer egaliseren voor PVC is dus essentieel voor het beste resultaat. De vloer egaliserenkun je zelf doen, maar het is ook mogelijk om dit te laten doen door een professional. 

Verlijmen, klikken of los gelegd

Een PVC vloer leggen kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type PVC vloer dat je hebt gekozen. PVC vloeren kunnen worden verlijmd, geklikt of los worden gelegd. Volg altijd de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat de vloer nauwkeurig wordt gelegd. Begin altijd in het midden van de ruimte en werk naar de randen toe.

5. Afwerking van de PVC vloer

Nadat de PVC vloer is gelegd, is het belangrijk om de vloer goed af te werken. Snijd eventuele overhangende delen van de PVC stroken af met een stanleymes en zorg ervoor dat alle naden mooi op elkaar aansluiten. Laat de vloer vervolgens goed drogen voordat je meubels terugplaatst en de vloer in gebruik neemt.

PVC vloeren inspiratie

pvc vloeren inspiratie

Nawoord

PVC vloeren hebben veel voordelen: ze zijn onderhoudsarm, zien er leuk uit en zijn budgetvriendelijk. Als ik nu weer een PVC vloer zou kopen zou ik niet meer zo'n goedkope PVC vloer kopen als we destijds deden. Nu zou ik kiezen voor een goede kwaliteit en duurzame vloer.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *