Ik ga op vakantie en ik neem niet mee: mijn 10 weken oude baby

Er is tumult ontstaan in blogland door de Canadese journaliste en blogger Rebecca Eckler die schreef over haar aanstaande vakantie op Mommyish.com. Rebecca gaat namelijk zes dagen op vakantie, terwijl haar tien weken oude baby wordt opgevangen door haar schoonmoeder en nanny. 'Yes, I'm ditching my baby,' schreef Eckler enigszins provocerend.

Mijn baby merkt er toch niets van

Eckler redeneert dat ze haar baby op deze manier alvast leert om onafhankelijk te zijn. Bovendien denkt ze dat de baby haar niet zal missen omdat hij pas 10 weken oud is, en dus het verschil niet merkt. Het enige dat hij wil is eten, boertjes, een knuffel als hij huilt en een schone luier. En dit kan ook verzorgd worden door iemand anders.

Ik ben een 'slechte moeder' en daar ben ik trots op!

Ecklers artikel leidde tot een discussie over de vraag wanneer het ok is om je baby alleen te laten, en dat leidde weer tot discussie over de rol van moeders in het algemeen. Overigens is het Ecklers stijl te pronken met onwetendheid over opvoeding en moederschap. Ze schreef er twee succesvolle boeken over, waaronder Uitgeteld.

In onderstaand filmpje live discussie op ABC News

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
(Image Credit: ABC)


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *