Mijn dochter de vlogger: kijktip

Mijn dochter de vlogger

Het is een intrigerend fenomeen: ouders die hun kinderen actief begeleiden om te vloggen. De documentaire Mijn dochter de vlogger biedt een kijkje in het leven van twee kind-vloggers en hun ouders.

Kijkje in de wereld van kidfluencers en hun ouders

Mijn dochter de vlogger is interessant kijkmateriaal omdat je een blik krijgt in een compleet andere wereld. De wereld van influencers.

Professional maar ook nog kind

Wat mij bijvoorbeeld opviel bij de dertienjarige vlogger Nina, is de combinatie van haar professionaliteit en dat ze tegelijkertijd regelmatig aan haar ouders vraagt wat zij ervan vinden.

Als kijker bekroop me het gevoel dat Nina er meer van afweet dan haar ouders, maar dat ze als kind haar ouders nog hard nodig heeft.

En natuurlijk het hangijzer: hoe voorkom je dat je als ouder jouw dromen op je kind projecteert?

Waar eindigt de ambitie van de ouder, en begint die van het kind?

Mijn dochter de vlogger gemist?

Hieronder kun je deze documentaire kijken! Hij duurt zo'n minuten.

Ouderschap anno 2020

Het ouderschap anno 2020 kent allerlei uitdagingen en vraagstukken waar ouders een paar generaties geleden nog nooit van gehoord hadden. Ik denk tenminste niet dat een moeder een paar decennia geleden in dienst zou zijn bij haar 13-jarige dochter, zoals de moeder van Nina.

Tot slot

Mijn dochter de vlogger roept allerlei vragen op. Vooral de kwetsbaarheid van Nina en Jaydie (3) viel mij op. Het is fijn als een kind een talent heeft, en de kans heeft om dit te ontwikkelen.

Maar de wereld van de influencers, is een harde wereld. Uiterlijk speelt een belangrijke rol, en de waardering van het publiek van de vloggers is grillig en soms simpelweg wreed.

Hoe bewaar je als ouder het evenwicht, tussen je kind kansen bieden en het beschermen?

Het is een vraag waarmee iedere ouder te maken krijgt, maar waarbij ouders van vloggers nog meer afhangt van het antwoord.

Wat vind jij van het fenomeen kind vloggers? 

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *