Nee, ik ben niet alleen maar een 'thuisblijfmoeder'

thuisblijfmoeder

Aneesa Bodiat schreef een interessant artikel over de druk die je als vrouw kunt voelen om meer te doen dan 'alleen maar' moederen.

Een druk die niet alleen van buiten komt, maar ook in jezelf kan zitten. Mogelijk door het internaliseren van de boodschap van de maatschappij over wat je hoort te doen met je leven.

Cum laude thuisblijfmoeder

Aneesa Bodiat is hoogopgeleid en slaagde maar liefst twee keer cum laude.

Op dit moment is Aneesa thuisblijfmoeder.

Ze worstelt met die identiteit, en het gevoel dat ze meer wil en kan dan fulltime moederen.

'The mental load of motherhood is real, but my obsessive need to do something “more” outside of mothering can make it feel unbearable. I remind myself that parenting is a long game. But parenting isn’t the only game that interests me, so this is little consolation.'


De rol van de omgeving

Afhankelijk van de mensen met wie ze praat, voelt Aneesa Bodiat in meer of mindere mate de neiging om haar keuze om fulltime te moederen te vergoeilijken. Als ze met haar oudere tantes praat, is er niets aan de hand. Zij kijken vol goedkeuring naar Aneesa's keuzes. Maar praat ze met voormalige collega's dan voelt ze hun ongemak en onbegrip.

Tot slot

Aneesa's artikel is interessant omdat het demonstreert hoe we beïnvloed worden door de maatschappij, en onze directe omgeving.

Aneesa's worsteling zal herkenbaar zijn voor menig thuisblijfmoeder en huisman.

Enerzijds wil je er voor je kinderen zijn, anderzijds is er het idee dat fulltime zorgen 'zonde is van je opleiding' en je capaciteiten. Zeker als dat vanuit je omgeving telkens wordt bevestigd.

Denk aan de bekende ervaring die thuisblijfmoeders vaak hebben als ze op een feestje vertellen dat ze fulltime voor hun kinderen zorgen, en hun gesprekspartner zien zoeken naar een interessantere gesprekspartner.

Het is de kunst om je los te maken van de voorgekookte ideeën van de maatschappij, en je eigen weg te gaan.

Lees de hele post van Aneesa Bodiat post hier.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *