Reacties

Hoeveel invloed heb je op de zindelijkheid van je kind? — 18 reacties

  1. Wij hebben 4 kinderen en het verliep bij allemaal anders. Maar ‘s zomers met een onderbroek aan buiten werkte zeker.
    Dochter 3 was zelfs met haar 2e verjaardag helemaal zindelijk, overdag en s nachts! Ik was er niet mee bezig, want nummer 4 was net geboren, maar mevrouw wilde ook op de wc. En ze kan het nog steeds het langst ophouden. (Weten we omdat ze onderweg naar vakantie nooit naar de wc wil.)

  2. Wij hebben 4 kinderen en het verliep bij allemaal anders. Maar ‘s zomers met een onderbroek aan buiten werkte zeker.
    Dochter 3 was zelfs met haar 2e verjaardag helemaal zindelijk, overdag en s nachts! Ik was er niet mee bezig, want nummer 4 was net geboren, maar mevrouw wilde ook op de wc. En ze kan het nog steeds het langst ophouden. (Weten we omdat ze onderweg naar vakantie nooit naar de wc wil.)

  3. Bijzonder om een 1 jarige op de pot te zetten is het niet hoor. Bijzonder is het dat we steeds vaker het potje over slaan. Ik adviseer kinderen zodra ze kunnen lopen op vaste tijden het potje erbij te pakken. Geef ze een fles laat ze die opdrinken net ervoor en lees dan een boekje voor. Gebruik het als stoeltj tijdens het lezen. Verhaal klaar pot moment klaar. Soms zal er iets in liggen soms niet van beide geen groot punt maken het is zoals het is. Dus niet vol enthousiasme gillen als er wat in ligt. Wel benoemen en ligt er niets ruim je het potje op. Op een vaste plaats waar je kindje het kan zien. Je zult vanzelf een moment krijgen dat je kindje er echt bewust naar toe zal gaan. Ja dit vraagt tijd ja er komt een moment dat je kind denkt hè mama reageert als ik er heen loop dus loop ik nu lekker vaak er heen. En er komt een eind aan en dan is je kind zindelijk. Vaak zonder luier rond laten lopen helpt ook. Als het zonder dwang en zonder overdreven stimuleren gaat maar gebracht wordt als iets nogmaals lukt het wel.

  4. Bijzonder om een 1 jarige op de pot te zetten is het niet hoor. Bijzonder is het dat we steeds vaker het potje over slaan. Ik adviseer kinderen zodra ze kunnen lopen op vaste tijden het potje erbij te pakken. Geef ze een fles laat ze die opdrinken net ervoor en lees dan een boekje voor. Gebruik het als stoeltj tijdens het lezen. Verhaal klaar pot moment klaar. Soms zal er iets in liggen soms niet van beide geen groot punt maken het is zoals het is. Dus niet vol enthousiasme gillen als er wat in ligt. Wel benoemen en ligt er niets ruim je het potje op. Op een vaste plaats waar je kindje het kan zien. Je zult vanzelf een moment krijgen dat je kindje er echt bewust naar toe zal gaan. Ja dit vraagt tijd ja er komt een moment dat je kind denkt hè mama reageert als ik er heen loop dus loop ik nu lekker vaak er heen. En er komt een eind aan en dan is je kind zindelijk. Vaak zonder luier rond laten lopen helpt ook. Als het zonder dwang en zonder overdreven stimuleren gaat maar gebracht wordt als iets nogmaals lukt het wel.

  5. Ik heb zo'n hekel aan die trainingen. Als je kind er klaar voor is gaat het veel sneller. Wij hebben gewacht tot de oudste aangaf geen luier meer aan te willen. Met 2 weken was hij dag en nacht zindelijk. Bijna geen ongelukjes. Als je kind 3.5 is snap ik dat er wat meer druk bij komt kijken en je wat gaat proberen ivm school. Maar eerder, nee liever niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>