|

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker omstreden

Mijn dochter Maartje van dertien heeft een uitnodiging gekregen om zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker, net als 380.000 andere meisjes tussen de dertien en zestien jaar. Verspreid over een half jaar kunnen ze drie prikken met het middel Cervarix halen, dat bescherming moet bieden tegen het humaan papillomavirus (HPV), dat 70% van de baarmoederhalskanker gevallen veroorzaakt.

In eerste instantie was ik braaf van plan gehoor te geven aan de uitnodiging, onder het motto 'Baat het niet, het schaadt vast ook niet,' maar toen hoorde ik om mij heen kritische ouders vraagtekens zetten bij de vaccinatie. Ik besloot nader onderzoek te doen en las dat pas over dertig jaar met zekerheid kan worden gezegd wat de werking van het vaccin is. De massale inenting is een experiment. Het is dus helemaal niet zeker dat het niet schaadt.

Onderstaande uitzending van Zembla biedt bovendien een verontrustend kijkje achter de schermen van de farmaceutische industrie die natuurlijk grote belangen heeft bij het op de markt brengen van het vaccin.

Mijn man en ik hebben, na rijp beraad, besloten onze dochter niet te laten inenten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *