I don't know how she does it: review van de film

Toen Allison Pearson's boek 'I don't know how she does it' uitkwam, leverde dat veel publiciteit op. Hier was nou eens een vrouw die toegaf dat het niet meeviel om kind en baan te combineren.

Maar waarom juist Pearson's boek hierom bekend werd, is een raadsel, want ook bijvoorbeeld Maeve Haran deed de strijd van 'de werkende moeder' uitgebreid uit de doeken in 'Having it all'.

De film van het boek: I don't know how she does it

Hoe dan ook, Pearson's boek werd het document van de Werkende Moeder, en nu is er de gelijknamige film. Met in de hoofdrol Sarah Jessica Parker, die haar rol van Carrie in de serie Sex in the city nog eens dunnetjes over doet, alleen nu met kinderen, en inclusief haar irritante stemmetje en voice-overs.

Als extra ingrediënt hebben de makers er een mogelijke romance ingegooid met Pierce Brosnan, die ik graag verwezenlijkt had gezien! Maar ja, in deze film stonden gezinsgeluk en de strijd van de Werkende Moeder centraal. Kate heeft nergens tijd voor, laat staan een affaire met de knappe Pierce. Eeuwig zonde.

Verheerlijking van het moederschap

I don't know how she does it' is een vermakelijk filmpje, maar zit boordevol stereotypes en cliché's over moeders, en de combinatie werk-kind. En hoewel het duidelijk is dat de carrière van de hoofdrolspeelster essentieel voor haar is, wordt tegelijkertijd het moederschap op bijna misselijkmakende wijze verheerlijkt.

Ook vraag je je als kijker onherroepelijk af: 'Waarom is alles Kátes probleem?! Ze heeft toch ook een, ogenschijnlijk, zeer welwillende man? Waarom is zij degene die alle moeite moet doen om alle gezinsactiviteiten, en haar werk in de week te passen?

De filmp eindigt met een happy end, waarvan het glazuur spontaan van je tanden springt.

Hoogtepunt van de film: als Kate luizen heeft

Het leukste moment van de hele film is de sms die Kate krijgt, met het bericht dat haar kinderen luizen hebben, en zij ook.

Conclusie: het boek is veel beter

Best een gezellig filmpje over het dagelijks leven van een carrièrevrouw in New York, maar je moet wel tegen mierzoete cliché's kunnen.

Het boek is stukken beter.

Saillant detail: Sarah Jessica Parker besteedde haar tweede zwangerschap uit aan een ander, en heeft de beschikking over een nanny. Ongetwijfeld zal zij kind en carrière een stuk makkelijker kunnen combineren dan de vrouw die ze speelt.

Bekijk de preview

Volg Het Moederfront op Twitter!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *