Reacties

Fulltime moederen financieel haalbaar maken — 9 reacties

 1. Ik denk dat vooral je levensstijl veranderen een flinke besparing op kan leveren. Als thuismoeder (in mijn geval) moet je soms iedere cent omdraaien, aan de andere kant, je kinderen zien opgroeien en er altijd voor ze kunnen zijn is in mijn ogen onbetaalbaar.

 2. Ik denk dat vooral je levensstijl veranderen een flinke besparing op kan leveren. Als thuismoeder (in mijn geval) moet je soms iedere cent omdraaien, aan de andere kant, je kinderen zien opgroeien en er altijd voor ze kunnen zijn is in mijn ogen onbetaalbaar.

 3. Bij ons is het ook gelukt, maar daarbij wel met de opmerking dat het de laatste jaren door overheidsmaatregelen wel moeilijker werd gemaakt.
  Denk aan het afschaffen van de "aanrechtsubsidie" dit vind ik een neerbuigende term maar iedereen weet wat ermee wordt bedoeld en de onevenredige belastingnadelen van kostwinnersgezinnen door het huidige belastingstelsel. Toch heeft ons het er nooit te doen besluiten omv de opvoeding van onze kinderen over te dragen aan een kinderdagverblijf of gastouder.
  Mijn kinderen zijn nu bijna volwassen en ik ga nu weer aan het werk, wel parttime omdat we rust en regelmaat belangrijk vinden.

 4. Bij ons is het ook gelukt, maar daarbij wel met de opmerking dat het de laatste jaren door overheidsmaatregelen wel moeilijker werd gemaakt.
  Denk aan het afschaffen van de "aanrechtsubsidie" dit vind ik een neerbuigende term maar iedereen weet wat ermee wordt bedoeld en de onevenredige belastingnadelen van kostwinnersgezinnen door het huidige belastingstelsel. Toch heeft ons het er nooit te doen besluiten omv de opvoeding van onze kinderen over te dragen aan een kinderdagverblijf of gastouder.
  Mijn kinderen zijn nu bijna volwassen en ik ga nu weer aan het werk, wel parttime omdat we rust en regelmaat belangrijk vinden.

 5. Je levensstijl en financien onder de loep nemen is zo een goed begin, kijk eens waar jij je geld aan uit geeft, schrijf het een sop en kijk waar je op kan besparen. Ik vond dit op papier te zien een hele eye opener en zag ook waar ik op kon bezuinigen, zonder minder leuk te leven, om het zo maar te zeggen.

 6. Je levensstijl en financien onder de loep nemen is zo een goed begin, kijk eens waar jij je geld aan uit geeft, schrijf het een sop en kijk waar je op kan besparen. Ik vond dit op papier te zien een hele eye opener en zag ook waar ik op kon bezuinigen, zonder minder leuk te leven, om het zo maar te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>