Thuisblijfmoeder tips: online bezuinigen

Thuisblijfmoeder tips: online bezuinigen

Kostwinnersgezinnen hebben het financieel vaak een stuk lastiger dan tweeverdieners. En niet alleen omdat ze leven van 1 inkomen, maar omdat ze relatief veel meer belasting moeten betalen over hetzelfde salaris

Veel thuisblijfmoeders en huismannen gaan daarom extra zorgvuldig met hun geld om, en proberen te bezuinigen waar het maar kan. Er zijn veel tips op het gebied van bezuinigen. Maar wist je dat er een speciale groep tips is om te bezuinigen via internet?

Hieronder een overzicht van verrassende tips om online te bezuinigen.

Online bezuinigen en verdienen, want het leven is al duur genoeg

1. Bekijk online eerst alle aanbiedingen

Bekijk voordat je boodschappen gaat doen eerst online even alle aanbiedingen. En maak op basis daarvan je weekmenu. Kijk daarbij ook op Scoupy! Als je gebruik maakt van mijn AH krijg je aanbiedingen op maat in je mailbox.

2. Doe je boodschappen online

Door je boodschappen online te doen behoed je jezelf voor de trucjes die de supermarkt uithaalt om je te verleiden om dingen te kopen. Leg een boodschappenlijstje naast je, en verzamel je boodschappen gewoon via de site van je favoriete supermarkt. Gebruik eventueel een standaard boodschappenlijstje.

3. Koop online met kortingscodes

Heb je online iets leuks gevonden en wil je dat kopen? Kijk dan voor je gaat betalen altijd even of er online korting te vinden is. Soms kan zoiets simpels als lid worden van een nieuwsbrief al een leuke korting opleveren. Wil je niet allerlei spam in je mailbox krijgen? Maak dan een speciaal emailadres aan voor dit soort dingen.

4. Maak gebruik van VPN om online geld te besparen

Ken je de geruchten over prijzen die gedurende de dag veranderen? Of heb je wel eens zo'n verhaal gehoord van iemand die op maandag online op zoek ging naar vliegtickets, en dat ze op woensdag ineens duurder waren? Het is een veelgestelde vraag:

Kunnen cookies, je IP-adres en je woonplek kunnen online prijzen beïnvloeden?

Met VPN kun je je locatie aanpassen. Dit werkt bijvoorbeeld ook voor Netflix. VPN staat voor Virtual Private Network. Fijne bijkomstigheid is dat VPN je privacy beschermt.

5. Gebruik cashback programma's

Eén van de bekendste cashback programma's is de Scoupy app. Je kunt vanuit de app gemakkelijk en snel je cashback, korting of spaarzegels aanvragen.

6. Doe mee aan enquêtes en online spaarprogramma's

Online spaarprogramma's leveren niet zo heel veel op, en je moet veel geduld hebben, maar vele kleintjes maken één grootte. Ik ken diverse mensen die best tevreden zijn met hun inkomsten via bijvoorbeeld Euroclix.

N.B. Enquêtes worden vaak uitbetaald met Irischeques.

7. Gebruik Facebookgroepen voor gratis en goedkope spullen

Wist je dat Facebook een heuse marktplaats heeft? En ook groepen waar mensen gratis spullen aanbieden? Dus heb je iets nodig, en is je budget krap? Neem dan eens een kijkje in dergelijke groepen. Zoals ze in het Engels zeggen: 'One man's trash is another man's treasure!'

Maak gebruik van dingen als een gratis zwangerschapsbox of Blije Doos. (N.B. Je levert hiervoor vaak wel een stukje privacy in...)

8. Er zijn veel gratis e-books!

Houd je van lezen, maar heb je een beperkt budget? Er zijn heel veel gratis e-books die je legaal kunt downloaden.

Online geld besparen samengevat

Lang leve het internet, want dat geeft je de mogelijkheid om gewoon thuis vanachter je computer online geld te besparen. In deze post las je 6 manieren waarop je online kunt bezuinigen op je kosten.

De keuze om fulltime voor je kind(eren) te zorgen is financieel vaker mogelijk dan mensen denken!

Tip: het boek van thuisblijfmoeder Aad Actief over besparen. En controleer ook altijd je kassabon.

Lees ook: Hoe thuisblijfmoeders bijdragen aan het gezinsinkomen.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *