Reacties

Fulltime moederen betekent niet dat je ontwikkeling stopt! — 4 reacties

 1. Zo mee eens Nicole. Dat had uit mijn mond kunnen komen. De maatschappij zou er zo bij gebaat zijn als ze de ontwikkeling van zorgouders erkent en op waarde schat. Voor een evenwichtige samenleving zijn de kwaliteiten van zorgenden en geldverdienenden in gelijke mate nodig. Het één kan niet zonder het ander. Een wereld vol economisch zelfstandigen is een kille onpersoonlijke wereld.

 2. Als ik me wel heb ontwikkeld, dan was dat wel in de periode dat ik kinderen kreeg en ik full-time thuis was... Toen ik voor mezelf een bedrijf ging opstarten (eerst vanuit huis) en bleek dat het niet goed ging met mijn zoon, zette ik mijn bedrijf op een laag pitje, want ik moest mezelf flink ontwikkelen (nog meer dan ik al deed) om mijn zoon te kunnen helpen/bij te staan in zijn zware tijd en strijd... en ik kan je wel vertellen dat mijn Oudste mijn ontwikkeling in een superversnelling heeft gezet.

  Ik heb nog nooit zoveel geleerd over gezin, opvoeden, je kind een kind laten zijn en over het Syndroom van Asperger... Die ontwikkeling kan je niet maken als je werkt. Zo volledig alles uit je handen laten vallen en er zijn voor je gezin en héél veel leren en dat terugstoppen in je gezin.

  Groetjes Puck

 3. Wat leuk dat je hier aandacht aan besteed hebt.
  Wat je schrijft is helemaal waar, moeders ontwikkelen zich juist ook als ze voor hun kinderen zorgen en hun gezin 'managen'. Ik heb dit heel duidelijk gezegd in het interview. Je leert als moeder zoveel en juist door met je kinderen bezig te zijn ontwikkel je je. Er komen kanten van jezelf boven die je niet kende! Helaas werd er erg veel uit het interview geknipt. Ze hebben hier bijna een dag gefilmd en er uiteindelijk maar 5 minuten van uitgezonden. Je bent dus bij een uitzending afhankelijk van wat de redactie er uiteindelijk uithaalt.
  Wel vond ik het mooi dat ze de onliner 'Een niet werkende moeder bestaat niet' er wel inhouden hebben!
  Groet, Wendy Born

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>