Minister Plassterk: ouders voed je kinderen op!

Naar aanleiding van een politiek rapport over geweld tegen mensen in een publieke functie zei minister Plassterk: 'Ouders moeten hun kinderen beter leren wat wel en niet mag.' Plassterk constateert namelijk dat er 'onvoldoende besef is in de samenleving dat geweld niet acceptabel is.' En dat is een besef dat je als ouders je kinderen moet leren.

In hoeverre is wangedrag de schuld van de ouders?

De vraag die Pauw en Witteman stellen is in hoeverre gewelddadig gedrag de schuld is van de ouders. Hoofdredacteur van MAMA magazine Phaedra Werkhove, is verfrissend recht toe, recht aan in haar stelling dat je als ouders inderdaad verantwoordelijk bent voor wangedrag van je kind.

Als ouders moet je je kind degelijk opvoeden, met duidelijke normen en waarden en discipline. Ook benadrukt Werkhoven dat je als ouder achter de leerkracht moet gaan staan, en niet op hoge poten en opgestroopte mouwen verhaal moet gaan halen als je kind bijvoorbeeld de klas is uitgestuurd. Madeleine van Toorenburg, CDA-Tweede Kamerlid en justitiewoordvoerder, bevestigt dit en wijst er op dat je altijd toelichting en uitleg kunt vragen tijdens een 10-minuten gesprek.

Madeline van Toorenburg: Ouders zijn heel erg overbelast

Madeleine van Toorenburg wijst er op dat ouders tegenwoordig 'heel erg overbelast' zijn. Van Toorenburg: 'We zien wel dat gezinnen met kinderen erg in de verdrukking zijn, ook onder het nieuwe beleid. Het is een heel erg ingewikkelde tijd.'

Van Toorenburgs opmerking over 'overbelaste ouders' zou een voorzichtige verwijzing kunnen zijn naar de almaar toenemende druk op fulltime arbeidsparticipatie van beide ouders, en het beleid van de overheid dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen met ondersteuning van o.a. mantelzorg.

Ergens kom je dan als moderne ouder toch tijd tekort!

Bekijk hier onder het betreffende fragment uit Pauw en Witteman

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik zou dan ook graag eens iemand horen zeggen dat ze het 'heerlijk relaxed' hebben en zich vrijvrijvrij voelen. Ik heb een vriendin die dat heeft. Eentje maar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *