Dijkgraaf kiest voor gezin en verlaat politiek: is hij dan een verwend prinsje?

dijkgraaf kiest voor gezin
Bron: Wikipedia 

Een paar weken geleden was het SP-Kamerlid Nine Kooiman die de politiek vaarwel zei omdat het niet goed te combineren was met het moederschap.

Nu is het SGP'er Dijkgraaf die om persoonlijke redenen vertrekt uit de Tweede Kamer. Dijkgraaf was bijna 8 jaar kamerlid.

Dijkgraaf vertrekt uit de Tweede Kamer om huwelijk te redden

De reden voor Dijkgraafs vertrek is dat hij zijn huwelijk hiermee wil redden en de balans tussen werk en privé wil herstellen. Dijkgraaf:

'Als je een goed Kamerlid probeert te zijn dan vergt dat veel. Als ook je relatie veel energie kost, dan lever je aan twee kanten in.'

Daarnaast noemt Dijkgraaf zijn kinderen als reden om uit de politiek te stappen:

'Daarbij weegt uitdrukkelijk mee dat ik graag de komende tijd extra tijd besteed aan mijn kinderen, die natuurlijk eveneens een lastige tijd achter de rug hebben.'

Een man die durft te kiezen voor privé

Nederlandse vrouwen worden er vaak van beschuldigd dat ze teveel kiezen voor hun privéleven. Een bekend verwijt is dat Nederlandse vrouwen 'luxe prinsesjes' zijn.

Des te mooier dat nu ook een man aangeeft dat werk zijn weerslag kan hebben op het gezin en privéleven. En dat dit een reden kan zijn om met dat werk te stoppen en nieuwe wegen in te slaan.

Dat heeft niets te maken met een luxe prinsje (in dit geval) te zijn, maar alles met durven kiezen voor wat je echt belangrijk vindt in het leven.

En dat is meestal niet werk, maar de mensen waarvan je houdt.

Dubbele moraal

Het is tekenend dat Nine Kooiman een boel kritiek over zich heen kreeg, terwijl het rondom Dijkgraaf opmerkelijk rustig blijft rondom zijn keuze.

Over dubbele moraal gesproken...

Als een man kiest voor zijn gezin is hij goed bezig, maar als je als vrouw die keuze maakt ben je dom.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

11 reacties

  1. Ik vind het super goed dat ie hiervoor kiest. Ik zeg altijd maar dat iedereen moet doen waar hij of zij het meest gelukkige van wordt! Maar inderdaad een beetje jammer dat als een vrouw dat doet er veel meer ophef over is....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *