Meer tweeverdieners = minder fulltime Thuisblijfmoeders?

Het aantal tweeverdieners in Nederland is gestegen van 51% in 2005 naar 57% in 2009. Het overheidsbeleid dat vrouwelijke arbeidsparticipatie promoot, werpt dus zijn vruchten af. Hoeveel van deze vrouwen vanuit huis werken, vind je in de cijfers van het CBS niet terug.

Het is de vraag, of het feit dat er meer tweeverdieners zijn, betekent dat er dús minder fulltime Thuisblijfmoeders zijn. Het is goed mogelijk dat veel fulltime Thuisblijfmoeders werken vanuit huis, en zo financieel bijdragen aan het gezinsinkomen.

Overigens hebben tweeverdieners van alle huishoudenstypen het hoogst besteedbaar inkomen: bijna 50.000. Dat is ruim 13.000 euro meer dan een gemiddeld huishouden. Het verschil met kostwinnergezinnen is 8,5 duizend euro.

Ben jij fulltime Thuisblijfmoeder?
Of heb je een parttime baan, en ben je dus feitelijk een parttime Thuisblijfmoeder?

Onderzoek van het CBS


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. Op parttime basis ben ik zowel student, thuiszorgmedewerker als vrijwilliger. Op fulltime basis ben ik moeder van mijn vier prachtige jongens. Ik zeg bewust fulltime, omdat het moederschap iets is dat zich in je hart bevindt, altijd en overal. Zowel in de collegezaal als thuis.

  2. Op parttime basis ben ik zowel student, thuiszorgmedewerker als vrijwilliger. Op fulltime basis ben ik moeder van mijn vier prachtige jongens. Ik zeg bewust fulltime, omdat het moederschap iets is dat zich in je hart bevindt, altijd en overal. Zowel in de collegezaal als thuis.

  3. Ik ben absoluut een fulltime moeder, maar nu de kinderen groter worden verdien ik er wel wat bij en dat vind ik heel fijn. Een eigen potje voor mijzelf, het is niet veel, maar het geeft mij de ruimte om eens wat extra's te doen ( een mooi boek kopen of naar de bioscoop ).
    Inderdaad, 'het moederschap zit in je hart, altijd en overal', mooi gezegd Kelly!

  4. Thuisblijfmoeder vanaf het moment dat ik zwanger was van de eerste (nu vier jaar geleden). Nu de tweede ook naar de peuterspeelzaal gaat ben ik weer aan het solliciteren naar een parttime baan. En ik deed al wat freelance vanuit huis...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *