Foto’s maken van je kleintje, dit is het geheim!

Foto's zijn manier om het leven van je kind mee vast te leggen en te documenteren. Maar hoe maak je mooie foto's? Foto's die je kind recht doen?

Ineke schreef er dit artikel over, met tips een aanwijzingen voor mooie foto's van je kind.

Foto’s maken van je kleintje, dit is het geheim! 

Zodra je kleine wondertje is geboren, doe je niets liever dan ieder moment vastleggen. De eerste lachbui, het eerste flesje en de eerste stapjes zijn momenten die beslist niet in jouw foto album mogen ontbreken! Zorg daarom dat je altijd in staat bent een perfecte foto te schieten met je smartphone door de juiste gadgets op zak te hebben.

Zorg voor een lach! 

Kinderen zijn snel afgeleid en verveeld. Foto’s maken van je kleintje kan daarom nog best een uitdaging zijn. Een kindje vragen om ‘cheese’ te zeggen, leidt meestal tot een gemaakte foto. Veel leuker is het om echte emotie vast te leggen. Voor de mooiste foto’s is het belangrijk dat je je kindje aan het lachen krijgt. Zing een liedje, maak gekke geluidjes of zorg voor andere afleiding door bijvoorbeeld een grappig Sony Xperia Z3 hoesje met felle kleurtjes om je toestel te doen tijdens het fotograferen. Wees daarnaast ook niet bang om andere emoties vast te leggen. Huilbuien horen ook bij het opgroeien en kunnen soms juist hele mooie of grappige foto’s opleveren voor later.

De leukste selfies 

Als kersverse moeder ben je natuurlijk vaak op pad met de kleine. Samen wandelen in het bos of een dagje speeltuin zijn wekelijkse kost. Tijdens dit soort uitstapjes doen zich natuurlijk behoorlijk wat leuke fotomomentjes voor! Zorg daarom dat je altijd een selfie stick bij de hand hebt. Hoe leuk is het immers een foto te hebben van jullie samen op de schommel of glijbaan? Met behulp van een selfie stick kan je bovendien zoveel foto’s maken als je zelf wilt en hoef je nooit meer een voorbijganger aan te houden om een foto te maken van jullie samen.

foto maken

Recharge 

De hele dag door foto’s schieten en doorsturen naar familieleden vergt behoorlijk wat energie van je smartphone. Dan kan het nog weleens voorkomen dat je midden op de dag met een lege batterij komt te zitten. Zal je altijd zien dat je kindje nét op zo’n moment de eerste stapjes zet. De nachtmerrie van iedere moeder! Voorkom dit door altijd een powerbank op zak te hebben. Dankzij dit handige apparaatje kan je je telefoon vaak tot wel twee keer helemaal opladen, zonder een stopcontact in de buurt te hoeven hebben en ben je altijd klaar om te fotograferen.


Zet je toestel neer 

Een andere handige tool bij het fotograferen van je kids is een standaard om je smartphone mee neer te zetten. Dit hoeft niet letterlijk een standaard te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een Z6 Compact case of Galaxy J1 cover met ingebouwde standaard zijn. Dit is ideaal voor het maken van foto’s met de zelfontspanner. Je zet je smartphone overal waar je komt eenvoudig neer en hoeft dus niet meer moeilijk te doen met voorwerpen uit de omgeving om je telefoon mee overeind te houden. Bovendien is je toestel meteen voorzien van wat extra bescherming, wat natuurlijk geen kwaad kan met zo’n kleintje in de buurt!

Welke trucjes gebruik jij altijd bij het fotograferen van je kinderen?Lees ook Ouders, smartphone en opvoeden 

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *