De druk om 'op vakantie te gaan'

staycation
Zoals het klokje thuis tikt...

'En? Waar ga jij dit jaar heen?'

Het is een veelgestelde vraag in deze zomermaanden. Of je op vakantie gaat wordt niet eens gevraagd. Daar wordt stilzwijgend vanuit gegaan.

Want op vakantie gaan hoort er bij. Sterker nog volgens journalist Robert van Eijden rust op níét op vakantie gaan een bijna nog groter taboe dan op incest! En volgens psycholoog Jeffrey Wijnberg is op vakantie gaan uitgegroeid tot een nationale rage, ja zelfs een maatschappelijke verplichting!

Thuisblijvers

Gemiddeld verruilen zo'n 11 miljoen Nederlanders tijdelijk huis en haard voor een vakantiebestemming. Maar er is ook een groep die er voor kiest om thuis te blijven. Sommigen doen dit vanuit financiële overwegingen, maar een groeiende groep blijft thuis omdat ze dat fijner vinden.

Wijnberg noemt op vakantie gaan onnatuurlijk. Je komt in een vreemde omgeving, en bestaande patronen vallen weg. Partner en kinderen zitten voortdurend op je lip, en je normale vluchtwegen zijn thuis.

Het is daarom sterk afhankelijk van je persoonlijkheid of op vakantie gaan iets voor je is. Ben je iemand die houdt van vaste routines, dan is thuisblijven waarschijnlijker ontspannender dan weggaan.

Het is met op vakantie gaan dus eigenlijk net als met de keuze voor fulltime moederen: je moet je eigen weg durven gaan.

En soms is je bestemming gewoon je eigen huis!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *