Moederschap zwaar? 3 snelle en makkelijke tips!

moederschap zwaar

Vind jij het moederschap zwaar?

Je bent niet de enige!

Om de haverklap verschijnen er boeken van nieuwbakken moeders waarin ze de mythe 'ontmaskeren' dat het moederschap een roze wolk is.

Zelf heb ik niet het gevoel dat die mythe nog bestaat.

Volgens mij is hij allang ontmaskerd.

Maar goed, dat neemt zeker niet weg dat het moederschap zwaar kan zijn.

Daarom deel ik graag onderstaand artikel van Judith over hoe je voor jezelf kunt zorgen als moeder!

Zo raak je jezelf niet kwijt in het moederschap

Ken jij dat ook?
Je hebt soms het gevoel dat iedereen wel iets van je vraagt en aan het einde van de dag voel je je zo touched out en overprikkeld dat je liever helemaal niemand meer ziet.
Geen partner, geen kinderen, niemand. Alle ballen in de lucht houden, iedereen die iets van je nodig heeft, het is soms wel héél gemakkelijk om jezelf te verliezen in alle drukte.

Maar wie ben jij nu écht?

Wat wil jij nu écht? Hoe lang is het geleden dat jij hier echt over hebt nagedacht? Dat je deze vragen hebt weten te beantwoorden?
Wil jij dichter bij jezelf blijven in het moederschap en zo een blije en gelukkige moeder zijn (of blijven)?

Moederschap zwaar? Deze tips helpen!

1. Sta een half uur eerder op

Een half uur eerder opstaan? Dat klinkt misschien vreselijk. Zeker als je al chronisch slaap tekort komt. Toch kan dat halve uur een enorm verschil maken in jouw gemoedstoestand. Gebruik deze tijd om even de tijd voor jezelf te nemen. In alle rust op te staan, ontbijt klaar te maken, warme koffie te drinken, je huid te verzorgen, make-up aan te brengen of misschien zelfs even te sporten of te mediteren. Je kunt heel veel doen in een half uur.
Op die manier voel je je voordat ook maar iemand wakker wordt al helemaal fris en fruitig. Klaar om met de dag te beginnen. Een momentje me-time, hoe kort ook, doet wonderen!
Extra tip: schaf de nodige verzorgingsproducten aan. Jezelf goed verzorgen helpt je niet alleen lekkerder in je vel te zitten. Dat straal je dan ook nog eens uit! Kies daarom voor de producten van La Roche-Posay of een ander kwalitatief merk om zowel je huid als je gemoedstoestand een boost te geven.

2. Leg de telefoon vaker weg

Soms lijkt het alsof we hele dagen druk zijn, maar schrik je tegelijkertijd ook van de uren die je doorbrengt op je smartphone.
Het is zo verleidelijk om ‘even’ door Facebook of Instagram te scrollen. Voordat je het weet ben je echter uren bezig met sociale media. Het zou veel rust en tijd geven als je die telefoon vaker weglegt. Zo blijf je dichter bij jezelf, en heb je meer tijd voor de dingen die er écht toe doen.

3. Een dag voor jezelf

Neem eens een dagje voor jezelf. Om dingen te doen waar jij écht gelukkig van wordt. Dat kan winkelen zijn met een vriendin, maar ook gewoon de hele dag bankhangen of lekker in bed liggen om bij te slapen.

Schaam je echt niet om eens aan familie, vrienden of de opvang te vragen of ze een extra dag op je kind(eren) kunnen passen.

Ook als je dan verder geen verplichtingen hebt. Het doet wonderen om even helemaal niets te hoeven en gewoon aan jezelf te kunnen denken. Verder niets, gewoon genieten van het moment. Je hoeft niet altijd druk te zijn.
Soms doet het juist wonderen om een stapje terug te doen, niet aan anderen te denken en iets te doen waar jij van kunt genieten.

Nawoord

Dankjewel Judith voor je tips. De tip van een dag voor jezelf vind ik heel goed, maar ik hoor ook meteen de bezwaren: 'Wie let er dan op de kinderen? 'en 'Ik heb geen oppas, en mijn familie woont ver weg.'

Aan deze moeders zou ik adviseren: probeer of je collega moeders kunt vinden, en pas om en om op elkaars kind.

Een aanvullende tip van mij is om elke dag minstens 30 minuten naar buiten te gaan voor frisse lucht. Dit kan ook met de kinderen erbij.
Zelf heb ik als moeder veel baat gehad bij hardlopen voor mijn lichamelijke en mentale gezondheid.

Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *