Thuis met kinderen: Als ik wist wat ik nu weet, had ik het anders gedaan?

Op haar blog Anita's dagboek schreef Anita een post getiteld Thuis met de kinderen. Ze beschrijft daarin hoe ze haar leven heeft geleid conform de huidige norm dat beide ouders buitenshuis blijven werken.

Terwijl onderhuids het verlangen was om een tijd lang thuisblijfmoeder te zijn.

Als ik wist wat ik nu weet, had ik het anders gedaan

'Hindsight is 2020,' gaat een Engels spreekwoord. Daarmee willen ze zeggen dat het achteraf bezien makkelijk is om te zeggen wat het beste was, maar dat het lastig is om de toekomst te voorspellen.

Anita richtte haar leven met kinderen in zoals het destijds 'hoorde'. Maar achteraf denkt ze: 'Als ik wist wat ik nu weet, had ik het anders gedaan.' Ze legt het als volgt uit:

'Ik kan het niet anders uitleggen dan dat ik voelde dat zowel ik, als de kinderen als het hele huishouden meer rust nodig hadden. Minder verplaatsingen, minder afleiding. Meer rust in de dag, voor meer regelmatig en een natuurlijk ritme. En ook voor gewoon, zomaar iets. Dat het grootbrengen van kinderen niet is was wat tussendoor moest gebeuren, dat voelde ik ook.'

En toen kwam de coronacrisis, en was Anita inderdaad fulltime thuis bij haar kinderen.

Thuis door corona

Hoewel veel ouders de afgelopen periode met de kinderen fulltime thuis als pittig hebben ervaren, is het Anita goed bevallen. De rust waar ze in de eerste levensjaren van haar kinderen zo naar verlangd had, kreeg ze nu alsnog.

Ook deed ze een belangrijke ontdekking: ook al had ze vaak het gevoel dat ze er te weinig was voor haar kinderen, Anita ontdekte dat ze haar kinderen toch wel degelijk heeft opgevoed zoals ze dat wenste.

Dus ondanks de combinatie betaalde baan - gezin was ze toch de moeder die ze wilde zijn.

Lees nu de post van Anita:Het is denk ik een prachtige ontdekking om te doen als moeder! En dat dankzij de coronacrisis.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *