Kinderen en verhuizen

verhuizen met kinderen

Verhuizen is voor volwassenen en kinderen een ingrijpende levensgebeurtenis. Hoe pak je een verhuizing met kinderen nou het beste aan? Dat lees je in dit artikel!

1. Licht je kind niet te vroeg in 

Licht je kind pas in als je een aantal geschikte huizen hebt gevonden. Zo zorg je er voor dat de onrustige periode zo kort mogelijk is. Vanaf dat moment is het belangrijk om je kind te betrekken bij het proces. Zorg ervoor dat je kind het gevoel krijgt dat zijn/haar mening serieus genomen wordt. Neem je kind mee naar bezichtigingen en vraag wat hij/zij van het huis vindt.

Wanneer het vaststaat welke woning het is geworden, is het tijd om samen de buurt te verkennen en met je kind te kijken bij de nieuwe school.

2. Richt de kinderkamer vertrouwd in 

Kies ervoor om de kinderkamer in te richten met vertrouwde elementen uit de oude kinderkamer. Vooral bij baby’s en peuters kan een compleet andere kamer zorgen voor slaapproblemen. Een aantal nieuwe meubels zijn prima, maar zorg ervoor dat je bijvoorbeeld de muur in dezelfde kleur schildert. En neem uiteraard alle knuffels van je kind mee, en geef ze een mooie plek in de nieuwe woning.

verhuizen
Bron: https://www.pinterest.com/pin/175781191683471304/

3. Betrek je kind bij het inrichten 

Je kind betrekken bij de verhuizing is dus de sleutel tot een succesvolle verhuizing. Laat je kind bijvoorbeeld zelf een bepaald meubel voor haar/zijn kamer uitzoeken in de winkel of op internet. Zo zorg je ervoor dat de verhuizing voor je kind leuk wordt.

4. Houd rekening met de groei van je kind 

Verhuizen is niet iets wat je vaak doet. Houd er dus rekening mee dat je kind voorlopig nog wel even in deze kamer blijft slapen. Misschien is de kinderkamer voor je kind nu groot genoeg, maar voor je het weet groeien ze je voorbij.

Als je toch aan het verhuizen en klussen bent is het de moeite waard om een dakkapel te overwegen. De prijzen van dakkapellen worden voor een groot deel bepaald door het materiaal dat je kiest. Wil je een onderhoudsvrije dakkapel dan kies je voor kunststof, deze zijn betaalbaar en onderhoudsarm.
Een dakkapel brengt naast extra ruimte voor je kind ook extra licht in de kamer. Handig voor als je kind al (bijna) naar het voortgezet onderwijs gaat en met huiswerk thuiskomt.

 Bron: https://www.pinterest.com/pin/277464027020129318/ 5. Geef een afscheidsfeestje


Geef een feestje in het oude huis zodat je kind de kans krijgt om afscheid te nemen van alle vriendjes en vriendinnetjes uit de oude buurt. Dat is niet alleen gezellig, maar versoepelt ook de overgang naar het nieuwe huis. Als je het echt goed wilt aanpakken zorg je dat er op de nieuwe slaapkamer een extra matras of slaapplek is. Vertel je kind dat zijn oude vriendjes en vriendinnetjes een keer langs mogen komen om de nieuwe slaapkamer te laten zien.

Tip: 

Verhuizen is niet alleen voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis, maar ook voor jou. Er komt een hoop op je af tijdens de verhuizing en er moet aan veel dingen gedacht worden. Schakel eventueel een professioneel verhuisbedrijf in zodat je energie bespaart en de verhuizing extra rustig verloopt.

De kosten voor een verhuizer liggen rond de €40 per uur.

Zie ook mijn post Onderhoudsarme tuin!   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *