Stop maar met opvoeden,' kopt de Pers

Zeg maar dag tegen Jo Frost en haar 'naughty step'. Het nannytijdperk, waarbij kinderen met discipline en duidelijkheid leren gehoorzamen en anders moeten afkoelen op een strafstoeltje, is passé. Maar voor cursussen waar ouders 'respectvol' met hun kinderen leren omgaan zijn wachtlijsten.

In het artikel worden de bekende Gordoncursussen genoemd en de nieuwe cursus How2Talk2Kids. Jan Dirk van Abshoven die de Gordontraining geeft vindt dat je vooral moet overleggen met je kind. Willen weten hoe je kind in elkaar steekt zodat je hem kunt laten doen wat jij wilt vindt hij een 'hele slechte instelling.' Een uitspraak die, in haar overduidelijke afkeuring, niet erg Gordon-esk is. Ook jammer is zijn taalgebruik: 'En stop die vla ook maar in je reet.'

Behalve overleg spelen humor en het erkennen van het gevoel van je kind een belangrijke rol in deze cursussen. Beide cursussen vinden straffen taboe.

Feitelijk dus niets nieuws onder de zon, maar gewoon oude wijn in nieuwe zakken. Ik word zelf nogal moe van dat politiek/pedagogisch correcte gedoe.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *