In Holland staat een huis: Boek Review

In holland staat een huis

Huishoudelijk werk is van alle tijden, maar de hoeveelheid tijd die er aan wordt besteed, en de manier waarop, verandert wél.

In Holland staat een huis: Honderd jaar huishoudelijk werk geeft een kernachtig overzicht van de veranderingen in het huishoudelijk werk. 

Verschuiving in prioriteiten: opvoeding verdringt huishouden van eerste plaats

Honder jaar geleden had het huishouden eerste prioriteit, en de kinderen werden er gewoon 'bij gedaan'. Tegenwoordig is de zorg voor de kinderen prioriteit no. 1, en wordt juist het huishouden er 'bij gedaan'.

Huishouden minder zwaar, maar vraagt nog steeds veel tijd

De komst van elektrische apparaten, zoals wasmachines en stofzuigers, maakten het huishoudelijk werk fysiek weliswaar minder zwaar, maar tegelijkertijd werden de hygiënische normen dusdanig strenger dat de hoeveelheid werk minder afnam dan verwacht!

Vroeger kon je bijvoorbeeld gerust een week met één onderbroek doen, en de echte die-hards zelfs twee weken door hem in week twee binnenstebuiten te dragen. Maar tegenwoordig wordt ondergoed dagelijks vervangen.

Zowel leuk om te lezen, als om plaatjes te kijken

In Holland staat een huis, leest lekker makkelijk weg, en is bovendien voorzien van prachtige foto's van vrouwen, die een mooi tijdsbeeld schetsen. Het is dan ook zowel leuk om te lezen, als om simpelweg te bekijken. Ideaal dus voor vrouwen die kampen met uitdagingen op het gebied van 'aandacht vasthouden'.

Praktische informatie

In Holland staat een huis: Honderd jaar huishoudelijk werk is een uitgave van Scriptum, en is bij Bol.com verkrijgbaar voor 16 euro.

huisvrouw

Lees ook mijn post Oma weet raad.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *