Geldzaken: wij houden het eenvoudig.

In de post Waarom vrouwen beter zijn met geld besprak ik het boek Zal ík het anders doen? 

Vrouwen haken af bij ingewikkelde geldzaken

Dit boek gaat over vrouwen en geldzaken. De auteurs willen met dit boek bereiken dat vrouwen niet meer terugschrikken voor de wat meer ingewikkelde geldzaken.

Denk aan financiële onderwerpen als hypotheek, leningen, renteaftrek etc.

Het is natuurlijk ook wonderlijk dat vrouwen hun financiële zaakjes prima kunnen regelen, maar bij grote bedragen ineens naar hun partner verwijzen!

NIBC: aangename verrassing

Omdat vrouwen dus afgeschrikt worden door ingewikkelde geldzaken is de website van NIBC Direct een aangename verrassing.

Want het eerste dat je daar te lezen krijgt, in eenvoudige en duidelijke letters is:

'Wij houden het eenvoudig!' 

Een site naar mijn hart! NIBC houdt het eenvoudig op de volgende manieren:

 1. Je kunt kiezen uit 2 producten, dus geen keuzestress! Die twee producten zijn hypotheken en sparen.
 2. Geen vervelende kleine lettertjes die je vaak toch niet begrijpt.

Relatief hoge rente

De rente is al een aantal jaren bedroevend laag. Zelf krijg ik op mijn spaarrekening bij de Rabobank een rente van 0,05. Maar bij NIBC beloven ze maar liefst 0,35% rente! Dat is dus een stuk meer.

Sparen met een doel

Toen mijn man en ik kinderen kregen openden we een speciale spaarrekening. Daarop spaarden we geld voor hun toekomst. 
En dan heb ik vooral over eventuele opleidingen. Mijn ervaring is dat het dagelijks leven met kinderen tot hun 12de niet zo duur hoeft te zijn. Maar vanaf de middelbare school krijg je meer kosten. Zoals schoolreisjes ad 250,- per stuk.
En als kinderen gaan studeren moet je al gauw denken aan zo'n 10.000,- per jaar volgens Metronieuws.

Conclusie 

Als jij zo'n vrouw bent die terugschrikt voor grote financiële beslissingen dan zou je eens kunnen kijken op de site van NIBC Direct. Je wordt daar niet meteen bedolven onder ingewikkelde termen en het aanbod is rustig.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Mannen zijn op vrijwel elk gebied 'goklustiger' dan vrouwen. Volgens mij is dat evolutionair bepaald. Vrouwen krijgen kinderen en worden daardoor erg behoudend, vredelievend etc. Mannen hebben die rem veel minder en daarom komen er ook 2x zoveel mannen om in het verkeer, bij autorijden, fietsen en lopen. Bij motorrijden zijn het voor 99% mannen. Oorlogen draaien ook veel meer om mannen.

  Zelf vind ik de rente zo laag dat ik er weinig meer aan doe. Een deel van m'n geld heb ik goed belegd en dat levert gemiddels 8% per jaar over de laatste 10 jaar op.

  Ooit heb ik met een Japanse Yenrekening 10% binnen 1 week met koerswinst gehaald. Maar eigenlijk bleef het voor mij als wereldburger gelijk en leverde de overige Nederlanders en Duitsers die week 10% van hun vermogen in. Nu had je iets met bitcoins kunnen doen, maar ik heb nog geen zin om me daarin te verdiepen. Inmiddels heb ik meer dan voor mijn levenswijze nodig is en ben ik met m'n 44ste met 'pensioen' gegaan.

 2. Mannen zijn op vrijwel elk gebied 'goklustiger' dan vrouwen. Volgens mij is dat evolutionair bepaald. Vrouwen krijgen kinderen en worden daardoor erg behoudend, vredelievend etc. Mannen hebben die rem veel minder en daarom komen er ook 2x zoveel mannen om in het verkeer, bij autorijden, fietsen en lopen. Bij motorrijden zijn het voor 99% mannen. Oorlogen draaien ook veel meer om mannen.

  Zelf vind ik de rente zo laag dat ik er weinig meer aan doe. Een deel van m'n geld heb ik goed belegd en dat levert gemiddels 8% per jaar over de laatste 10 jaar op.

  Ooit heb ik met een Japanse Yenrekening 10% binnen 1 week met koerswinst gehaald. Maar eigenlijk bleef het voor mij als wereldburger gelijk en leverde de overige Nederlanders en Duitsers die week 10% van hun vermogen in. Nu had je iets met bitcoins kunnen doen, maar ik heb nog geen zin om me daarin te verdiepen. Inmiddels heb ik meer dan voor mijn levenswijze nodig is en ben ik met m'n 44ste met 'pensioen' gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *