De Luizenmoeder

de luizenmoeder

Vanaf zondag 14 januari begint de komische serie De Luizenmoeder. Op basis van de 'teasers' ziet het er veelbelovend uit en komen er allerlei bekende thema's voorbij!

Zoals rugzakjes, etiketten voor kinderen, schoolpleinregels, knutselen met wc-rollen, politiek correct gedoe, klassenapp-groepjes, onderlinge verhoudingen tussen moeders, luizen pluizen etc. En natuurlijk is er ook het fenomeen van de moedermaffia.

De serie is geschreven door Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben.

De Luizenmoeder: het verhaal

Jennifer Hoffman speelt de rol van Hannah. Hannah is kinderpsycholoog, gescheiden en haar dochter is nieuw op basisschool De Klimop. Op de eerste dag leidt dat meteen tot een hilarische conversatie met het type moeder dat heel veel doet op school.

Het klinkt vriendelijk, maar oh wee die ondertoon...

Zo zegt deze moeder onder andere tegen Jennifer dat ze het zo knap van haar vindt dat ze haar dochter zo in het diepe durft te gooien, door haar meten te laten overblijven. Het klinkt vriendelijk, maar je herkent meteen de ondertoon! Ook leuk vond ik het fragment waarin een juf tegen een vader zegt die samen zijn mán zijn kind opvoed:

'Dat geeft toch niks!'

Daarmee implicerend dat het wel degelijk wat geeft.

Bekijk nu de teaser van De Luizenmoeder


De Luizenmoeder: alles op een rijtje

De Luizenmoeder, is een komische serie die begint op zondag 13 januari. De Luizenmoeder gaat over het dagelijks leven op de basisschool. Het begint om 20.25 en duurt tot 20.55. Een korte zit dus!

Ik ben benieuwd naar De Luizenmoeder. Hij heeft zeker potentieel als ik het zo bekijk.

Meer weten over De Luizenmoeder?

Op de site van NPO vind je meer informatie over deze serie. Je kunt daar onder andere alvast kennismaken met de karakters uit de serie.

Houd je van Nederlandse series? Lees dan ook mijn review van de serie Toon!

Leestip: Luizen bestrijden.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

22 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *