Herintreden als thuisblijfmoeder: voorbeeld CV thuisblijfmoeder

Als thuisblijfmoeders na een periode fulltime moederen willen herintreden op de arbeidsmarkt dan noemen ze vaak hun logistieke, management en onderhandelings vaardigheden als sterke punten.
Want dat zijn de dingen die we herkennen en die belangrijk zijn in het zakelijke leven.

En inderdaad zijn het stuk voor stuk dingen die je als thuisblijfmoeder veel gebruikt.

Herintredende thuisblijfmoeders brengen nog iets anders mee!

Maar herintredende thuisblijfmoeders brengen nog iets anders mee naar een werkplek. En dat laat zich lastiger kwantificeren.

Namelijk de capaciteit om te zorgen voor een prettige, en veilige werkomgeving die mensen aanmoedigt en ze ruimte biedt om risico's te nemen.

Dat schrijft Martha Ivester die werkt als city manager bij Google Fiber's Nashville.

Empathie, samenwerken en communicatie

In het Project Oxygen bleek dat de belangrijkste eigenschappen van effectieve managers dingen waren als empathie, samenwerken en communicatie. De beste managers bij Google kenmerken zich door oprechte interesse in hun teamleden en hun coachings capaciteiten.

Volgens Martha Ivester is dat precies wat je als thuisblijfmoeder leert in de periode dat je fulltime voor je kinderen en gezin zorgt.

'Like many women, I chose to take a step back from my career and stay at home for 10 years with my kids. Those 10 years were not “time off;” in fact, I firmly believe that every waking hour was spent honing the skills that have made me more effective at work.

Recent Google research suggests that many of the skills women enhance as stay-at-home moms are the same as those that drive managerial and team success. In fact, women who spend time at home to raise their families are building a new arsenal of skills for workplace leadership.'

Samenvattend: dit hebben thuisblijfmoeders de arbeidsmarkt te bieden

Het stereotype dat een periode van fulltime moederen een gat in het cv is, is onterecht. Want in de periode dat vrouwen fulltime moederen ontwikkelen ze vele vaardigheden die nuttig zijn op de arbeidsmarkt.
Denk aan logistiek, management, onderhandeling, maar ook aan capaciteiten als persoonlijke begeleiding en het bieden van een veilige omgeving.

Leestip

Lees Martha's artikel: What should time 'at home' with your kids be worth at work?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *