Gordijnen in de kinderkamer

In tegenstelling tot het stereotype, lig je als thuisblijfmoeder niet de hele dag op de bank te relaxen en bonbons te eten. Het is niet voor niks dat menig moeder verzucht dat ze het op haar werk rustiger heeft dan thuis bij de kinderen.

Als je 24 uur per dag, 7 dagen per week een aanspreekpunt bent voor je kinderen, dan is het prettig als je in goede conditie bent. En dat betekent dus ook een goede nachtrust krijgen.

Eén van de dingen die je kunt doen om je nachtrust te bevorderen is te zorgen voor goede gordijnen in de kinderkamer.

Rianne schreef onderstaande post over gordijnen voor de kinderkamer voor Het Moederfront!

Gordijnen in de kinderkamer 

Gordijnen kunnen een ruimte compleet verduisteren, en waar is dat nou handiger dan in een kinderkamer? Optimale nachtrust voor je kind, waardoor jij wellicht ook beter kunt slapen. Gelukkig is de keuze reuze bij gordijnen en is er voor iedereen een passend product.

In dit artikel vertel ik je waarom gordijnen, zo geschikt zijn voor de kinderkamer.

Keuze is reuze 

Het grootste voordeel van gordijnen is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Je kan er alle kanten mee op, en er zijn oneindig veel combinaties mogelijk. Een absolute aanrader is Veneta.com. Hun ruime en eigentijdse collectie bestaat uit ruim 200+ kleuren en stoffen. Handig voor de kinderkamer, wanneer je dochter of zoontje voor een feller kleurtje wil gaan is dit gewoon mogelijk!

Combineer bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn in het blauw voor de kinderkamer met neutrale overgordijnen. 

Er zijn veel opties waardoor je veel mogelijkheden hebt om zelf de sfeer in de kinderkamer te bepalen. Of je nou een stoere look wil creëren of juist een romantische roze kinderkamer. Maak een overweging tussen de transparantie van je gordijn en ga voor een enkele, dubbele of wave plooi!

Verduisterend of semi-transparant? 

Elke ouder wil graag dat zijn of haar kind goed slaapt. Niet alleen voor je kind heel fijn, maar ook jij pakt dan beter je rust! De kinderkamer is dan ook een ruimte die je vaak zo donker mogelijk wil kunnen maken. Daarom adviseren wij hier verduisterende gordijnen op maat van Veneta.com. Naast het feit dat de verduisterende gordijnen van Veneta.com geen licht doorlaten hebben ze ook nog eens een geluiddempende werking. Zo hoor je geen lawaai van buitenaf. Dat klinkt voor ons als een ideale combinatie voor de kinderkamer!


Combineer je gordijnen met rolgordijnen voor een twee keer zo donkere kamer. 

Mixen & matchen 

Naast het gordijn biedt Veneta.com ook het vouwgordijn, plisségordijn en het rolgordijn op maat
aan. Net zo mooi en geschikt voor de kinderkamer. De rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen en hebben een lichtdichte stof. Zoals al genoemd zijn de rolgordijnen in veel kleuren te verkrijgen, super voor je kind want het kan vaak niet gek genoeg! Denk aan pimpel paars, knalblauw, schattig roze, mooi oranje of gras groen.

Plisségordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen zijn ook nog eens goed te combineren met overgordijnen. Speel met de kleur van je gordijn om de kinderkamer in balans te houden of juist éxtra op te laten vallen!

Nawoord

Ik zou hier graag nog even een aandachtspunt van de Consumentenbond aan toevoegen, en dat is veiligheid van gordijnen. De Consumentenbond waarschuwt dat koorden van gordijnen een gevaar kunnen vormen voor kinderen.

N.B.

Gelukkig hebben de gordijnen van Veneta.com een veiligheidssysteem. Het koord van bijvoorbeeld het plisségordijn schiet los wanneer er iets achter blijft hangen. Er is hier dus geen sprake van verstikkingsgevaar, aangezien het koord dan meteen losschiet.

Tip: denk ook eens aan raamtekeningen op de ramen van de kinderkamer! Of mooie dromenvangers!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *