Consultancybureau Buitenhek op de vingers getikt door overheid!

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tikt Consultancybureau Buitenhek, dat beweerde dat minister Kamp er naast zat met zijn conclusies over de toenemende arbeidsparticipatie van moeders, op de vingers in hun nieuwsbericht van 8 juni jongstleden:

'De heer Buitenhek doet een forse bewering over de vermeende onjuistheid van de cijfers van het ministerie van SZW, maar gaat daarbij zelf in de fout.

Waar minister Kamp de gegevens noemt ten aanzien van de arbeidsparticipatie van vrouwen met kinderen, gebruikt Buitenhek cijfers over alle vrouwen op de arbeidsmarkt. Dat zijn dus ook vrouwen zonder kinderen. Deze cijfers zeggen uiteraard niets over het effect van kinderopvang op de participatie. Vrouwen zonder kinderen maken immers geen gebruik van kinderopvang.

Appels en peren!

Door appels met peren te vergelijken en geen rekening te houden met de daling van de groep vrouwen, creëert Buitenhek ten onrechte een foutief beeld ten aanzien van de effecten van de bezuinigingen op kinderopvangtoeslag. Minister Kamp: ‘Het publieke debat moet worden gevoerd op basis van de feiten. Als dat niet gebeurt dan leidt dit onnodig tot imagoschade van de sector en onrust bij ouders. Dit moeten we vermijden.'

Dus nu zit Consultancybureau Buitenhek met de gebákken peren!

Meer weten?

Lees dan ons artikel: Arbeidsparticipatie moeders neemt toe. Welles. Nietes.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *