Babymoon: nog even alleen samen op vakantie

babymoon

Anno 2016 kiezen mensen bewust voor kinderen als ze er 'klaar' voor zijn. Ze hebben een partner gevonden, een huis en ze hebben vaak gereisd.

Kortom ze hebben hun bucketlist netjes afgevinkt, en nu is het tijd voor het laatste item:

En kind krijgen.

Maar dan, tijdens de zwangerschap is daar ineens het idee: 'Nu kúnnen we nog alleen met z'n tweetjes op vakantie.' En zo werd de zogenaamde Babymoon geboren. Zie ook het artikel van Van smashcake tot babymoon!

Babymoon

Een babymoon is dus een vakantietrip tijdens de zwangerschap. En de babymoon wordt steeds populairder. Maar het gevolg is dat steeds vaker bevallingen onverwacht in het buitenland plaatsvinden.

Daarom wordt aanstaande ouders die nog op vakantie willen geadviseerd de medische zorg in het vakantieland van te voren te checken. Voor het geval dat.

Reisbureau's springen op de trend van de babymoon in. Travelbird bijvoorbeeld biedt babymoons aan in Nederland en België. Het grote voordeel is dat je dan dichtbij huis bent mocht er iets met de zwangerschap aan de hand zijn.

Babymoon: tussen de 12 en 24 weken zwangerschap

De meeste aanstaande moeders vaan op babymoon tussen de 12 en 24 weken zwangerschap. Dit is ook meestal de periode dat ze zich fysiek het beste voelen.

Daarnaast  mag je in theorie weliswaar vliegen tot 36 weken zwangerschap, maar dan moet je wel een verklaring van je arts/verloskundige bij je hebben. Dit om te voorkomen dat je spontaan gaat bevallen in het ziekenhuis, of dat er andere problemen ontstaan.

Een ander modern verschijnsel is de smash cake! en het Geboortebord tuin!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *