Zoons! Handleiding voor moeders: boekreview

Uitgeverij Snor lijkt er patent op te hebben: drukke boeken met een ADHD-achtige vormgeving.

Zo ook weer het boek Zoons! handleiding voor moeders. Geen bladzijde heeft dezelfde kleur, foto's wisselen tekeningen af, tussendoor komt nog eens een horoscoop voorbij, een dino woordenboek, de anatomie van een luis, en instructies voor een kussengevecht. Zoons! Handleiding voor moeders leest als een achtbaan, waarin je snakkend naar adem en een beetje misselijk eindigt.

Hak op de tak!

Hoewel er vast wel nuttige informatie in zal staan, raak je als lezer zo overprikkeld door de vormgeving en de hak-op-de-tak onderwerpen, dat je ogen tevergeefs houvast zoeken op de pagina's.

De controverse: Thuisblijfmoeders versus 'Werkende moeders'

Behoorlijk aan het begin van het boekje, schuwt schrijfster Janssen de controverse niet, en begint meteen maar eens over de discussie 'werkende moeders versus thuisblijfmoeders'. Sympathiek is dat beide kanten op dezelfde enigszins neerbuigende wijze belicht worden. Ter illustratie de volgende citaten:

'Waarom werkende moeders gelijk hebben

Geld is belangrijk. Kinderen van arme moeders doen het slechter dan kinderen van moeders met geld. Je kunt beter werken en je kind naar de opvang doen dan niet werken en te weinig geld hebben. Daarnaast hebben kinderen een moeder over wie ze kunnen opscheppen omdat ze iets stoers doet, zoals werken bij McDonald's of als buschauffeur.

Waarom Thuisblijfmoeders gelijk hebben

Niks fijner dan fröbelen en kleien met je kinderen. Japanse groene thee in de pot, een grote doos Rembrandpotloden op tafel en kleuren maar. En hoezo geen geld verdienen? Met mijn naaimachine maak ik van oude lapjes stoffen feestslingers die ik verkoop via mijn webshop. Kassa!'

Conclusie

Lees Zoons handleiding voor moeders! alleen in kleine doses! Twee bladzijden is voldoende, leg het boek daarna weg, anders word je duizelig. Het leent zich dan ook bij uitstek voor een plek bij de wc.

Praktische informatie

Zoons! Handleiding voor moeders is voor 14 euro te koop bij Bol.com, en tweedehands vanaf 11 euro.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *