Bussemaker krijgt hulp van Maxima

Jet Bussemaker, berucht om haar uitspraken waarin ze Nederlandse vrouwen neerzet als luie uitvreters die teren op de zak van hun man, is bezig met een zogenaamde Kracht on Tour om haar boodschap van financiële onafhankelijkheid te verspreiden.

Door de kop van de NOS 'Bussemaker krijgt hulp van Maxima' klonk het eventjes alsof ze daarbij koningin Maxima voor haar karretje heeft gespannen.

Maar Maxima wijst gelukkig vooral op het belang je eigen keuzes te maken. En definieert emancipatie als volgt:

Emancipatie is: zelf aan het stuur zitten van je leven. Al dan niet met een bijrijder naast je en een volle achterbank.

Schoorvoetend bevestigt Bussemaker dit. Waarna ze haar volgende zin begint met: 'Maar...' Want Bussemaker wil helemaal niet dat Nederlandse vrouwen hun eigen keuzes maken. Tenzij ze kiezen voor arbeidsparticipatie natuurlijk, oftewel doen wat Bussemaker wil.

Mensen die Bussemakers denkbeelden een beetje kennen verwachten dan ook niet anders dan dat de rest van de zin luidt: 'kies voor een betaalde baan!' Helaas past dat niet zo goed bij haar eerste zin, en dus vervolgt ze knarsetandend: 'Denk er goed over na.'

Dat zegt ook Maxima die waarschuwt voor de gevolgen van echtscheiding, werkloosheid en ziekte. 'Het is goed daarover na te denken. En erover te praten met je partner,'aldus Maxima.

En uiteraard is het belangrijk om realistisch te zijn.

Maar het is niet nodig om fátalistisch te zijn!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Investeren in je kinderen is een goede keuze is, maar helaas ondergewaardeerd. Jet Bussemaker en Koningin Maxima zouden daar aandacht voor moeten vragen. Je wordt gewoon voor het opvoeden van kinderen niet betaald, en pensioencompensatie ontbreekt ook. Dat zouden we moeten veranderen, vooral pensioencompensatie is makkelijk. Jarenlang hebben we in Nederland pensioen doorbetaald voor werkloze mannen van 40 jaar en ouder, maar nooit een stuiver uitgegeven voor een goede opvoeding.

    Inmiddels onderhandelen steeds meer hoog opgeleide vrouwen met hun partner over pensioen en compensatie zodra er kinderen komen. Oudere vrouwen krijgen concurrentie van jongere, dus het is heel belangrijk om in ieder geval financieel aantrekkelijk te blijven.

  2. Investeren in je kinderen is een goede keuze is, maar helaas ondergewaardeerd. Jet Bussemaker en Koningin Maxima zouden daar aandacht voor moeten vragen. Je wordt gewoon voor het opvoeden van kinderen niet betaald, en pensioencompensatie ontbreekt ook. Dat zouden we moeten veranderen, vooral pensioencompensatie is makkelijk. Jarenlang hebben we in Nederland pensioen doorbetaald voor werkloze mannen van 40 jaar en ouder, maar nooit een stuiver uitgegeven voor een goede opvoeding.

    Inmiddels onderhandelen steeds meer hoog opgeleide vrouwen met hun partner over pensioen en compensatie zodra er kinderen komen. Oudere vrouwen krijgen concurrentie van jongere, dus het is heel belangrijk om in ieder geval financieel aantrekkelijk te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *