Smartphones voor senioren: starten met Sim Only

We wonen steeds vaker op flinke afstand van onze ouders/ de grootouders van onze kinderen. Dat heeft twee belangrijke nadelen:

  1. Een grotere reisafstand kan leiden tot minder contact tussen ouders en (klein)kinderen
  2. Als ouders lichamelijke en/of mentale klachten krijgen, kun je niet snel even om het hoekje kijken of alles wel goed gaat.
Daarom is het handig als je (schoon)ouders een goede smartphone hebben, zodat ze makkelijk en snel bereikbaar zijn.
Raoul schreef onderstaande post over de verschillende mogelijkheden op het gebied van smartphones voor senioren.

Starten met Sim Only voor opa en oma 

KPN is er voor de hele familie. Niet alleen voor je kinderen of voor jezelf, maar óók voor de grootouders. Neem jij de nobele taak op je om een telefoonabonnement af te sluiten voor opa of oma? Ook dan zit je dus goed bij KPN.

Sim Only voor senioren: Waarom? daarom! 

Sim Only voor senioren is een extra prettig abonnement: flexibel, goedkoop en gemakkelijk. Met dit abonnementstype krijg je van de provider alleen een simkaart. Je zorgt zelf voor een mobiele telefoon of smartphone. Dit kan een gebruikt exemplaar van een familielid zijn, maar je kunt ook zelf een nieuwe telefoon kopen. De keuze is aan jou (of aan opa of oma)!


Lage maandelijkse kosten 

Het zelf regelen van een telefoon voor bij het abonnement brengt ons meteen bij het grote voordeel van Sim Only: de lage maandelijkse kosten. In de abonnementsprijs zit niet een termijnbedrag voor een telefoon dat je afbetaalt inbegrepen. Hierdoor is de telefoonrekening een stuk lager dan bij een normaal abonnement.


Altijd bereikbaar 

Met Sim Only kun je in tegenstelling tot Prepaid altijd bellen. Je hebt namelijk geen tegoed dat je vooraf betaalt, want je betaalt achteraf. Ook hoef je je geen zorgen te maken over tegoed dat verloopt en daardoor niet meer geldig is. Sim Only staat voor geen gedoe: degene die het gebruikt is altijd bereikbaar en kan altijd bellen.

Bundels kiezen voor Sim Only: wat past bij je? 

Voordat je een telefoonabonnement afsluit, is het misschien handig te bedenken wat het beste past bij diegene die het abonnement gaat gebruiken. Belt oma liever dan dat ze een appje stuurt? Een abonnement met onbeperkt bellen is dan misschien de beste optie. Of is ze juist helemaal ‘bij’, super hip en tech-savvy? Dan kan ze beter uit de voeten met een abonnement met veel MB’s.

Extra gemakkelijke smartphone: de ideale combinatie met Sim Only 

Een smartphone kan voor mensen lastig te bedienen zijn. En dat is best begrijpelijk, want sommige knopjes op het touchscreen zijn aan de kleine kant. Het zou natuurlijk zonde zijn als dat opa of oma ervan weerhoudt om aan het WhatsAppen te slaan. Gelukkig zijn er steeds meer smartphones die écht voor iedereen gebruiksvriendelijk zijn.

Zo is de Doro 8031 een ideale smartphone voor senioren.

Deze telefoon heeft grotere knoppen en een aangepaste Android-interface die extra makkelijk in gebruik is. Hiermee kan ook een gebruiker met minder kennis van telefoons goed uit de voeten. Een mooie optie!

Lees ook: Emancipatie, 1 van de belangrijkste redenen om grootouders in te schakelen.

Leestips

Whatsapp etiquette

Bron afbeelding: Shutterstock

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *