Gedachte experiment over de waarde van huismannen en thuisblijfmoeders

Onderstaand gedachte experiment is een fragment uit het artikel In Defense of Stay-At Home Moms.

Het experiment is bedoeld om de waarde van Thuisblijfmoeders en hun mannelijk equivalent, Huismannen, te illustreren.

Gedachte experiment

Stel je voor: je hebt een tweejarige dochter of zoon, geen partner, 100 miljoen op je bankrekening, en je wordt onverwacht veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar!

6 maanden iemand nodig voor je kind

Je hebt zes maanden de tijd om iemand te vinden die de zorg en opvoeding van je kind op zich kan nemen, gedurende de komende zestien jaar. Hij of zij zal verantwoordelijk zijn voor alles, van huishoudelijke klusjes, verzorging, informele educatie, emotionele ondersteuning, opvoeding en het aanleren van normen en waarden aan je kind.

Vragen

Wat voor soort werknemer zou je inhuren? Zou je minimumloon betalen, of eerder een salaris van een ton? Zou de verzorger die je inhuurt voor je kind meer of minder verdienen dan je gevangenisbewaarder? Zou je iemand aannemen met alleen een middelbare school diploma? Of heb je liever iemand die hbo of universitair geschoold is? Hoe hoog zou je willen dat het I.Q van je toekomstige werknemer is?

Waar zou je meer tijd aan besteden?

Zou je meer tijd besteden aan het screenen van de eventuele verzorger van je kind, of aan het screenen van de advocaat die je gaat verdedigen? Wat zou je de belangrijkste baan vinden: de verzorger of je advocaat?


Wie heeft de zwaarste baan?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *