Borstvoedingsschort, Hooter Hider en Udder Cover

Tijdens periodes waarin ik borstvoeding gaf, lette ik er altijd op dat ik bovenkleding droeg die ik ofwel makkelijk kon openen, ofwel makkelijk van een schouder omlaag kon laten zakken, om zo discreet te kunnen voeden. Eventueel legde ik er ook nog een hydrofielluier overheen.

Hooter Hiders

Maar in Amerika hebben ze een heuse schort uitgevonden, die vrouwen kunnen gebruiken als ze in het openbaar borstvoeding willen geven. De naam wekt verbazing: 'Hooter Hiders'! 'Hooters' is namelijk Amerikaanse slang/straattaal voor borsten.

Hooter Hiders worden aangeprezen met de woorden: 'Our award-winning Hooter Hiders Nursing Covers let you keep your company and style while nursing.'

En denk nou niet dat je met een doek of dekentje hetzelfde bereikt! De Hooter Hider biedt namelijk onbelemmerd oogcontact met je kind, en heeft bovendien een handig klein zakje waar je dingen in kunt doen, en een speciale 'clean-up pocket'.

Ook in Nederland

Een korte zoektocht op het internet leert dat ook in Nederland borstvoedingsschorten te koop zijn! Zo maakt PrettyMum keurig melding van hun 'borstvoedingsschort'. Het is misschien een wat saaie omschrijving maar het dekt de lading!

Het kan nog erger: 'Udder Cover'

Nee, dan de webshop van trotsemoeders.nl. Die verkopen de Hooter Hider onder de nog denigrerender naam 'Udder Cover'! Weten ze niet dat 'udder' 'uier' betekent?!

Je zou het bijna hopen, want anders is de term 'udders' moeilijk te verklaren, behalve als een manier om vrouwelijke lichaamsdelen zeer neerbuigend neer te zetten. Onwetendheid is dan nog het beste excuus.

De borstvoedingsschorten kosten bij zowel PrettyMum als Trotsemoeders.nl 24,95.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Los van de idiote namen van die dingen word ik er een beetje droevig van. Als je geen enorm grote borsten hebt, zie je misschien een klein stukje huid als je baby aangelegd is. En met grotere borsten kun je er inderdaad een hydrofielluier over leggen ofzo. Wat is dat toch dat borsten voor seksueel getinte reclames overal voor iedereen te zien zijn, maar o, jee wat een schok als er een echte borst gebruikt wordt om een kind mee te voeden.... raar hoor.

  2. Beetje jammer inderdaad. Als je een beetje discreet voedt heeft niemand daar toch last van... Zijn we een beetje vergeten met z'n allen waar borsten ook al weer voor gemaakt zijn?

  3. Ik vind het wel fijn zon schort die niet afzakt als je aant voeden ben want ik wil echt niet dat mn visite of de mensen in het openbaar mn borst ziet daar voel ik mij zeer ongemakkelijk bij maar ik heb dan ook cup h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *