Controversiële cover op Time magazine

In het preutse Amerika zorgde de cover van een moeder die haar peuter de borst geeft, voor opschudding.

Behalve over de foto struikelde menige moeder over de kop: 'Are you mom enough?' omdat die vraag volgens hen impliceert dat vrouwen zich moeten afvragen of ze het wel goed doen als moeder. En dat net voor Moederdag!

Ook is er kritiek op de geloofwaardigheid van de foto: welke moeder voedt haar kind terwijl het op een krukje staat?

Waar gáát het eigenlijk over?

Achter de controversiële cover gaat een artikel schuil over Attachment Parenting, in Nederland ook wel bekend als Natuurlijk Ouderschap. Kenmerkend voor deze manier van opvoeden is langdurig borstvoeding geven, je kind bij je in bed laten slapen, en je kind veel dragen. William Sears gaf deze opvoedingsstijl haar naam, in 'The Baby Book'.

De achterliggende issue: hoe kun je je kind het beste opvoeden?

Kate Picket schrijft in het artikel dat de argumenten voor en tegen attachment parenting vragen weerspiegelen over gezin en werk, die ondanks twee feministische golven nog springlevend zijn. Vrouwen die kind en baan combineren zullen bijvoorbeeld moeilijker aan attachment parenting kunnen doen. Zijn zij dan 'not mom enough'?

In onderstaand filmpje ligt Time redacteur Rick Stengel hun artikel toe

Hoewel Rick Stengel zijn best doet uit te leggen waar ze heen wilden met het artikel, en dat ze heus wel kritisch zijn over attachment parenting, is het opvallend hoezeer de vrouwelijke presentator, als 'werkende moeder' zich aangevallen voelt door de cover en inhoud.

De 'teaser' van het artikel vind je op de website van Time. Het hele artikel is alleen beschikbaar voor abonnees.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Mooi dat er aandacht wordt besteed aan natuurlijk ouderschap. Fijn tegenwicht voor alle kookwekkergekkies als Ria Blom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *