Traditionele Feministes: leg uw wapens neer, we hebben al gewonnen!

De strijd om gelijkwaardigheid voor vrouwen is gewonnen, dus leg de wapens maar neer. Dat is de conclusie van Catherine Hakim, onderzoekster aan de London school of Economics, in haar rapport 'Feminist Myths and Magic Medicine'.

Vrouwenquotum is illegaal bij Europese wet!

Maatregelen zoals het instellen van een vrouwenquotum zijn zinloos en zonde van het geld. Sterker nog, een vrouwenquotum is verboden bij Europese wet! (pagina 35 van het rapport)

Hakim maakt in haar rapport korte metten met twaalf 'feministische mythes' waaronder: 'Het Scandinavisch model zorgt voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen' en: 'Vrouwen willen hun eigen inkomen verdienen, en haten financiële afhankelijkheid'. In de Nederlandse media leidde dit tot krantenkoppen als: ''Vrouwen verkiezen rijke man boven eigen carrière'.

Gelijken kansen is niet hetzelfde als gelijke resultaten!

Gelijke kansen resulteren niet per definitie in gelijke resultaten, en dat is wat de traditionele feministes willen. Maar er is geen magisch medicijn nodig, voor een probleem dat niet langer bestaat. Vrouwen hebben gewoon andere prioriteiten dan mannen, en volgens Catherine Hakim hebben we zelfs meer keuzemogelijkheden dan de man.

Saillant detail: FNV wil vrouwenquotum afdwingen

Terwijl Catherine Hakim concludeert dat een vrouwenquotum tijdverspilling is, en illegaal, maken de FNV en de Vereniging Vrouw en Recht zich op om naar de rechter te stappen, tenzij in 2016 30% van de topposities door vrouwen bekleed wordt! Misschien moeten ze het rapport eens even lezen!

Je kunt het rapport gratis downloaden.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Dames, het spijt me wis en waarachtig. Ik heb gewoon even geen tijd voor een fulltime topcarrière. Ik weet dat ik daar wat mensen mee teleurstel. Het leven is echter al beredruk met een gezin en parttime baan. Elke dag ben ik al dolblij als ik om 22.00 uur de finish gehaald blijk te hebben.

 2. Maar, waarom zou een quotum nou illegaal zijn? Er moeten sowieso de nodige wetten worden veranderd. Lijkt me nou geen reden om er op voorhand tegen te zijn...

 3. Maar, waarom zou een quotum nou illegaal zijn? Er moeten sowieso de nodige wetten worden veranderd. Lijkt me nou geen reden om er op voorhand tegen te zijn...

 4. @Nicole Orriëns: In het rapport staat alleen dat het (op dit moment) illegaal is, niet WAAROM dit zo is... en daar was ik nu juist zo benieuwd naar! Voor zover ik weet, is het in de EU nog niet toegestaan, dat is iets anders dan dat het illegaal zou zijn... 🙂

 5. @Nicole Orriëns: In het rapport staat alleen dat het (op dit moment) illegaal is, niet WAAROM dit zo is... en daar was ik nu juist zo benieuwd naar! Voor zover ik weet, is het in de EU nog niet toegestaan, dat is iets anders dan dat het illegaal zou zijn... 🙂

 6. De uitleg van het waarom, zoals die te vinden is in het rapport op pagina 36 en 37.

  'In the mid-1990s the ECJ ruled on the Kalanke and Marschall cases, making it clear that positive discrimination and hence quotas are not permitted by European laws on equal opportunities.

  Employers have an obligation not to discriminate; they are not allowed to discriminate in favour of any group by offering special benefits or special consideration. Quotas for women (or any other group) are therefore unlawful.

  Affirmative action to assist minority groups to gain skills and function more effectively in the labour market is permitted. But the principle of non-discrimination means that women are subject to the same competitive market forces as men, and reverse discrimination is never permitted.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *