Zorgt prinses Catherine voor onrealistisch beeld over het moederschap?

kritiek op prinses Catherine na derde kind
Bron: Youtube

Minder dan 7 uur nadat ze was bevallen van haar derde kind stond prinses Catherine van Engeland met perfect gekapt haar, mooi opgemaakt en op hakken op de trappen van St Mary's Hospital.

In onderstaand filmpje zie je haar en William:

Haar verschijning leidde tot verschillende reacties.

Is Kate zielig? Of verraadt ze andere vrouwen?

Sommige vrouwen reageerden dat ze het zielig vinden voor Kate dat ze zichzelf op die manier moet presenteren net na een bevalling. Ex-presentator van kinderprogramma Blue Peter sprak zich als eerste uit over Kate's uiterlijk:

‘Kate was basically robbed of the intimate magic of those first few precious hours. Her haze would have been filled with blow-dries and make-up and tights and heels and a flurry of business to get her camera ready, to live up to protocol, tradition and expectation as the world’s press awaited’.

Maar anderen nemen het Kate kwalijk dat ze zich niet heeft verzet. Door mee te gaan in dit 'mooie plaatje' zou ze onnodige druk op andere vrouwen leggen om er mooi uit te zien na een bevalling.

Ik ben ook wel verbaasd over Kate's verschijning

Ik moet toegeven dat ik ook wel verbaasd was over Kate verschijning. Zeker zo kort na een bevalling vloei je nog flink, en alleen daardoor lijkt het me al lastig om zo te poseren. Maar ze loopt toch behoorlijk soepeltjes de trappen af, dus misschien voelt ze zich echt wel heel goed. Bovendien kun je door de wind die haar jurk tegen haar aan duwt zien dat ze nog wel een (realistisch) buikje heeft, zo vlak na de bevalling.

Overigens herinner ik me dat er na haar vorige bevalling eenzelfde soort discussie ontstond.

Ik weet dat er inderdaad vrouwen zijn die zich na de bevalling al heel snel weer fris en fruit voelen. Zelf ben ik er daar dus beslist niet eentje van  ik bleef graag de hele tijd dat de kraamhulp er was in bed.

Hoe vrouwen er uitzien na de bevalling: foto's

In een artikel op de site van The Daily Mail vind je een hele reeks foto's van vrouwen vlak na hun bevalling. Ik moet zeggen: ze zien er inderdaad niet zo perfect uit als Kate.

Hoe voelde jij je na de bevalling?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Ik word eigenlijk vooral moe van het feit dat iedereen altijd overal commentaar op lijkt te moeten hebben. Laat mensen doen wat ze doen en vel er geen oordeel over.

  2. Ik word eigenlijk vooral moe van het feit dat iedereen altijd overal commentaar op lijkt te moeten hebben. Laat mensen doen wat ze doen en vel er geen oordeel over.

  3. Ik kon 12 uur na mijn laatste bevalling amper op mijn benen staan!! Ik vind dat 'het volk' wat zou mogen wachten op 'hun' nieuwe prins te zien! Maar goed, elk zijn ding zeker :p Het zou alvast niets voor mij zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *