Reacties

De Gender hype: over genderneutrale kleding en gender reveal party's — 14 reacties

 1. Ik vind het onzinnig. Kinderen ontdekken pas op latere leeftijd of ze wel een jongen of meisje willen zijn. Ik denk dat het gewoon weer een nieuwe hype is die overgewaaid is uit amerika. We moeten stoppen met al deze onzin en gewoon lekker onze jongens en meisjes kleding houden.

 2. Ik vind het onzinnig. Kinderen ontdekken pas op latere leeftijd of ze wel een jongen of meisje willen zijn. Ik denk dat het gewoon weer een nieuwe hype is die overgewaaid is uit amerika. We moeten stoppen met al deze onzin en gewoon lekker onze jongens en meisjes kleding houden.

 3. Tsja wat vind ik ervan? Ik vind de hele discussie erom heen zo vermoeiend! En dan vooral de discussie die is ontstaan nadat HEMA bekend maakte dat er geen meisjes/jongens labels meer in de kinderkleding zouden komen. Lekker boeiend! Voor onze jongste dochter kopen wij kleding die wij leuk vinden, zonder eerst te checken wat voor label er in zit!

 4. Tsja wat vind ik ervan? Ik vind de hele discussie erom heen zo vermoeiend! En dan vooral de discussie die is ontstaan nadat HEMA bekend maakte dat er geen meisjes/jongens labels meer in de kinderkleding zouden komen. Lekker boeiend! Voor onze jongste dochter kopen wij kleding die wij leuk vinden, zonder eerst te checken wat voor label er in zit!

 5. 't Is echt zo'n onderwerp waar je u tegen zegt. Iedereen heeft z'n eigen mening. Ik heb lekker wel m'n babykamertje met lichtblauwe accentjes gedaan omdat ik dat gewoon heel leuk vind voor een jongetje. Maar als hij een roze trui wil straks, dan kan dat gewoon. Leven en laten leven, toch?! En iedereen lekker z'n eigen ding laten doen.

 6. 't Is echt zo'n onderwerp waar je u tegen zegt. Iedereen heeft z'n eigen mening. Ik heb lekker wel m'n babykamertje met lichtblauwe accentjes gedaan omdat ik dat gewoon heel leuk vind voor een jongetje. Maar als hij een roze trui wil straks, dan kan dat gewoon. Leven en laten leven, toch?! En iedereen lekker z'n eigen ding laten doen.

 7. Ik wel fan van de genderneutraliteit. Ik zie graag alle kleuren van de regenboog en vind het soms enorm storend dat er vb geen roze te vinden is bij de jongens en bij de meisjes er alleen maar staat van: zo schattig of ik ben een prinses. Van mij mogen alle kleding bij kids ingedeeld worden per maat. Is gewoon veel gemakkelijker bij het shoppen.

 8. Ik wel fan van de genderneutraliteit. Ik zie graag alle kleuren van de regenboog en vind het soms enorm storend dat er vb geen roze te vinden is bij de jongens en bij de meisjes er alleen maar staat van: zo schattig of ik ben een prinses. Van mij mogen alle kleding bij kids ingedeeld worden per maat. Is gewoon veel gemakkelijker bij het shoppen.

 9. Ja ik vind het een beetje een hype om eerlijk te zijn. Vroeger speelde ik ook wel eens met auto's en mijn dochter nu ook. Mijn zoon is gek op my little pony. Lekker boeiend. Leven en laten leven denk ik dan. Hoeft van mij niet meteen genderneutraal bij gelinkt te worden.

 10. Ja ik vind het een beetje een hype om eerlijk te zijn. Vroeger speelde ik ook wel eens met auto's en mijn dochter nu ook. Mijn zoon is gek op my little pony. Lekker boeiend. Leven en laten leven denk ik dan. Hoeft van mij niet meteen genderneutraal bij gelinkt te worden.

 11. Ik heb het idee dat veel mensen zich mengen in de discussie zonder echt te weten waar dit om draait. Ik heb er totaal geen problemen mee dat kleding genderneutraal wordt, of dat we mensen gaan aanspreken met 'beste reiziger'. Er zijn nu eenmaal mensen die zich niet aangesproken voelen door het één of het ander, daarnaast wekken onze huidige manieren van het gebruik rondom genders, seksisme op. Meisjes moeten schattig zijn, jongens stoer (kijk maar naar de campagne van Sire). Ik heb het idee dat we te veel zitten te nitpicken op kleine dingen (help, kan mijn dochter nog wel een jurkje halen bij de Hema), in plaats van waar het echt om draait: gelijkheid behalen.

 12. Ik heb het idee dat veel mensen zich mengen in de discussie zonder echt te weten waar dit om draait. Ik heb er totaal geen problemen mee dat kleding genderneutraal wordt, of dat we mensen gaan aanspreken met 'beste reiziger'. Er zijn nu eenmaal mensen die zich niet aangesproken voelen door het één of het ander, daarnaast wekken onze huidige manieren van het gebruik rondom genders, seksisme op. Meisjes moeten schattig zijn, jongens stoer (kijk maar naar de campagne van Sire). Ik heb het idee dat we te veel zitten te nitpicken op kleine dingen (help, kan mijn dochter nog wel een jurkje halen bij de Hema), in plaats van waar het echt om draait: gelijkheid behalen.

 13. Ik vind dat er bepaalde karakter trekken wel bij mannen horen en andere bij meisjes, en dat je dat ook zo moet behandelen. Maar kleding en speelgoed hoort daar niet bij. Mag van mij wel wat meer gemixt

 14. Ik vind dat er bepaalde karakter trekken wel bij mannen horen en andere bij meisjes, en dat je dat ook zo moet behandelen. Maar kleding en speelgoed hoort daar niet bij. Mag van mij wel wat meer gemixt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>