Neel Frens' pleidooi voor fulltime moederen

Neel Frens: 'Margriet, kun je ook stoppen met deze dwaasheid? Waarom doen jullie jezelf dit leven aan? Waarom zorg je niet zelf voor de heerlijke hummels, in plaats van ze te dumpen in zo'n kinderpakhuis met ongkwalificeerd, overbezet personeel, praktisch vreemden aan wie je ze overlaat? Stel je voor dat je niet meer om kwart over zeven de deur uit hoeft om een halfuur in de file te staan richting crèche.

Wat zijn die paar jaar op een heel mensenleven? Het hechten van een kind aan zijn ouders duurt maar een paar jaar. Maar dat proces vindt wel plaats in die eerste jaren, en anders ben je te laat. Het gebeurt niet in een opgedrongen kwaliteitsuurtje 's avonds tussen zes en zeven, maar in zeeën van tijd waarin de ogenschijnlijk minieme dingen en een baby- en peuterleven zich afspelen.'

Neel Frens

Bovenstaand fragment is afkomstig uit Neel Frens' boek Steekje los? met als ondertitel '20 stukjes ongevraagd advies aan de moderne vrouw'. Neel Frens is het pseudoniem van een veelgelezen columnist van het Nederlands Dagblad.

Balsem voor de ziel van de Thuisblijfmoeder

Ben je fulltime thuisblijfmoeder en heb je, na alle rumoer rondom Jet Bussemakers uitspraken, behoefte aan een hart onder de riem? Dan is dit boek balsem voor je ziel. In twintig columns beschrijft Neelt Frens het leven van een (thuisblijf)moeder anno 2013.

Wel is het geheel overgoten met een christelijk sausje dat niet naar ieders smaak zal zijn.

Schokkend fragment

Schokkend vonden wij deze zin, over een moeilijke puber:

'Voor wie je alleen nog maar een totaal ontspoorde toekomst ziet, totdat de gedachte je bespringt: 'was hij maar gestorven, woonde hij maar bij de here, dan zou hij niet zo'n omogelijk en verdrietig leven hebben zonder toekomst. Dan zou ik tenminste zeker weten dat het goed kwam. Zover ben ik in mijn wanhoop wel eens gekomen.'

Praktische informatie

Neel Frens' boek Steekje los? is voor 12,50 te koop bij Bol.com

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ondanks het feit dat ik thuisblijfmoeder ben (ondertussen al ruim bijna zeven jaar)zou ik dit boek niet kopen.
    Die laatste woorden zijn wel een erg vreemde kijk op het pubergedrag.

  2. Ondanks het feit dat ik thuisblijfmoeder ben (ondertussen al ruim bijna zeven jaar)zou ik dit boek niet kopen.
    Die laatste woorden zijn wel een erg vreemde kijk op het pubergedrag.

  3. Ik kom uit zo'n orthodox christelijk milieu en heb me er van losgemaakt. Juist vanwege dit soort bespiegelingen als hierboven weergegeven. Ik heb mensen in de idiootste gedachtenkronkels terecht zien komen vanwege hun geloofsovertuiging. Dat alles staat overigens los van of ik wel of niet werk of voor mijn kinderen zorg.

  4. Ik kom uit zo'n orthodox christelijk milieu en heb me er van losgemaakt. Juist vanwege dit soort bespiegelingen als hierboven weergegeven. Ik heb mensen in de idiootste gedachtenkronkels terecht zien komen vanwege hun geloofsovertuiging. Dat alles staat overigens los van of ik wel of niet werk of voor mijn kinderen zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *