Moedergroepen: een andere kijk op deze bijeenkomsten

Happy & You Know It

Het boek Happy & You Know it van Lauren Hankin gaat over moedergroepen. De lezer krijgt een kijkje in het leven van superrijke thuisblijfmoeders in de stad New York.

Maar zoals zo vaak in het leven, lijkt het allemaal veel mooier dan het is.
Achter het perfecte plaatje van de moedergroep, en de al even perfecte moeders, gaat allerlei leed en zorg schuil.

Happy & You Know It: het verhaal

Claire is een jonge muzikant die net haar plek in haar band is verloren. De timing was bijzonder slecht, want vervolgens brak de band door en wordt Claire overal met hen geconfronteerd. Vanwege geldgebrek gaat ze aan de slag als muzikant en zangeres bij een moedergroep.
Het moedergroepje bestaat uit de beeldschone Whitney, Amara, Gwen, Meredith, Ellie en Vicki. Deze laatste drie vrouwen blijven vrij schimmige karakters, maar Whitney en Amara leer je als lezer beter kennen. Zij zijn ook de vrouwen die een vriendschap ontwikkelen met Claire.

En dat is bijzonder want Claire is vergeleken met hen arm, en is nog geen moeder.

Whitney is een zogenoemde 'mommy influencer' zoals Romy Boomsma. Op haar Instagram account plaatst ze allemaal prachtige foto's van haar en haar dochter Hope. Ze krijgt steeds meer volgers, en dat betekent dat ze regelmatig producten krijgt aangeboden en diensten. Deze deelt ze met haar moedergroep.
Eén van de producten die ze krijgt aangeboden zijn vitaminepillen: TrueMommy pillen.

Waarom is dit boek de moeite waard?

Op basis van het verhaal zou je kunnen denken dat dit gewoon het zoveelste chicklit/momlit boek is over jonge vrouwen die worstelen met het moederschap. Maar Happy & You Know It weet net boven dit genre uit te stijgen. 

Kritiek op het moderne leven  met haar vele eisen

Happy & You Know It is een forse kritiek op de keuzes die vrouwen tegenwoordig gedwongen worden te maken. Daarnaast biedt het ook een bitterzoete kijk in het leven van het moederschap, met de vaak constante zorgen of je het als moeder allemaal wel goed doet.
Het boek biedt bovendien een tegenwicht tegen het soms al te rooskleurige plaatje van het moederschap dat door sommige mensen op Instagram wordt gepresenteerd.

Literatuur met een hoofdletter is het misschien niet, maar Happy & You Know It is wel iets meer dan gewoon een chicklit boek.

De titel verwijst naar een bekend Amerikaans kinderliedje.

Conclusie over Happy & You Know It

Happy & You Know It van Laura Hankin biedt een kijkje achter de schermen van het moederschap en moedergroepjes. Als je verlangde naar een moedergroep, of je buitengesloten voelde bij een groepje, dan zal die boek wellicht balsem zijn voor je ziel!
Het boek is ook leuk voor mensen die genoten van het boek en serie Big Little Lies van Liane Moriarty.

Happy & You Know It: het kinderliedje

Praktische informatie

Happy & You Know It van Laura Hankin is voor 20,99 te koop bij bol.com Een Nederlandse versie kon ik nog niet vinden, maar die komt hopelijk nog.
Zoek jij contact met andere moeders? Kijk dan eens op Vriendinnenonline!
Wat zijn jouw ervaringen met moedergroepen?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *