Wist jij over deze effecten van op vakantie gaan op jouw kind?

op vakantie gaan

De gewoonte om in de zomervakantie weg te gaan zit er goed in bij ons Nederlanders.

Veel mensen verruilen graag hun gewone dagelijkse omgeving voor iets anders. Daarna kunnen ze er daarna weer met frisse moed tegenaan.

Maar wist jij dat op vakantie gaan ook goed is voor de ontwikkeling van je kind?


Op vakantie gaan is goed voor de ontwikkeling van je kind

Als je op vakantie gaat komt je kind in aanraking met een nieuwe omgeving. En wat is er nou leuker dan om onderzoek te gaan en te ontdekken wat er allemaal te zien en te doen is op die nieuwe plek! Daarnaast heeft een kind in de vakantie, net als volwassenen, meer vrije tijd.


Het ontdekken van een nieuwe omgeving + vrije tijd bevorderen eigenschappen als beoordelingsvermogen, creativiteit, probleemoplossend vermogen, planning en impulsbeheersing. 

Stuk voor stuk eigenschappen die je kind goed van pas zullen komen. Daarnaast is op op vakantie gaan goed voor de familieband en geeft het een gevoel van geluk.

De effecten van vakantie op je kind op een rijtje:

Bij Hometogo* vatten ze deze positieve effecten samen in een leuke infographic:

Meer weten?

Op Hometogo vind je het hele artikel! Je kunt daar uitgebreid lezen waarom op vakantie gaan zo goed is voor je kind.


*Hometogo is een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen. Je kunt snel en makkelijk accommodaties in meer dan 200 landen zoeken en vergelijken. 

Wat vind jij van deze positieve effecten van op vakantie gaan? Herken je ze?

Lees ook: Wie niet reist is gek.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

27 reacties

  1. Ik merk dat op vakantie gaan ons kindje heel goed doet. Ook al moet ze midden in de nacht haar bedje uit. Ze blijft vrolijk. Ik merk dat ze echt geniet van het 'losse' leven. Uit eten gaan. Strandleven. Gewoon echt geniet.

  2. Ik merk dat op vakantie gaan ons kindje heel goed doet. Ook al moet ze midden in de nacht haar bedje uit. Ze blijft vrolijk. Ik merk dat ze echt geniet van het 'losse' leven. Uit eten gaan. Strandleven. Gewoon echt geniet.

  3. Ik merk ook dat mijn dochtertje helemaal opleeft als we op vakantie gaan. Ruim 3 maand van te voren moeten we al een kalender ophangen waarop ze elke dag een kruisje kan zetten. En op vakantie zelf ook, merk ik gewoon dat ze veel vrijer is en kan zijn. Niet alleen zij geniet daarvan, maar wij net zo zeer.

  4. Ik merk ook dat mijn dochtertje helemaal opleeft als we op vakantie gaan. Ruim 3 maand van te voren moeten we al een kalender ophangen waarop ze elke dag een kruisje kan zetten. En op vakantie zelf ook, merk ik gewoon dat ze veel vrijer is en kan zijn. Niet alleen zij geniet daarvan, maar wij net zo zeer.

  5. Het is niet alleen voor de kinderen heerlijk om op vakantie te gaan, maar ook als ouder geniet ik er echt van om met mijn gezin weg te gaan. Veel tijd voor elkaar!

  6. Het is niet alleen voor de kinderen heerlijk om op vakantie te gaan, maar ook als ouder geniet ik er echt van om met mijn gezin weg te gaan. Veel tijd voor elkaar!

  7. Las er idd ook iets over in mijn mail. Vakantie is goed, nodig en ontspanning maar geeft ook best wat onrust soms. Lange reis en lange dagen op de camping. In elke geval kunnen wij niet wachten om volgende week de auto in te laden 🙂

  8. Las er idd ook iets over in mijn mail. Vakantie is goed, nodig en ontspanning maar geeft ook best wat onrust soms. Lange reis en lange dagen op de camping. In elke geval kunnen wij niet wachten om volgende week de auto in te laden 🙂

  9. Klinkt helemaal super! Top om eens de feiten te lezen waarom wij als gezin zooo genieten van vakantie. Nog meer redenen om vaker te gaan. 😉 Nog 1 maand aftellen en dan kunnen we vertrekken. Zo'n zin in!

  10. Klinkt helemaal super! Top om eens de feiten te lezen waarom wij als gezin zooo genieten van vakantie. Nog meer redenen om vaker te gaan. 😉 Nog 1 maand aftellen en dan kunnen we vertrekken. Zo'n zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *