Reacties

Menstruatieverlof: slecht voor de emancipatie? — 16 reacties

  1. Ik zou het persoonlijk niet hoeven maar er zijn wel mensen die inderdaad dubbel klappen vd pijn en daarvoor zou het wel een uitkomst zijn. Maar ja dat gebeurd wel met regelmaat dan ..

  2. Ik zou het persoonlijk niet hoeven maar er zijn wel mensen die inderdaad dubbel klappen vd pijn en daarvoor zou het wel een uitkomst zijn. Maar ja dat gebeurd wel met regelmaat dan ..

  3. Leuk artikel om te lezen. Ook dat ze het bij mannen hebben getest haha. Weten zij ook hoe het voelt 😉 Ik hoef er persoonlijk geen verlof voor, maar ik heb ook niet echt extreme pijn. Al kan ik het me wel goed voorstellen.

  4. Leuk artikel om te lezen. Ook dat ze het bij mannen hebben getest haha. Weten zij ook hoe het voelt 😉 Ik hoef er persoonlijk geen verlof voor, maar ik heb ook niet echt extreme pijn. Al kan ik het me wel goed voorstellen.

  5. Als puber werd ik zelf door de docenten naar huis gestuurd als ik ongesteld was. Ik kan me herinneren onder aan de trap te liggen en niet te weten hoe ik boven moest komen. Gelukkig heb ik nu een spiraaltje en ben ik nog nauwelijks ongesteld. Maar had ik dat niet gehad, dan had ik mij zeker elke maand ziek moeten melden

  6. Als puber werd ik zelf door de docenten naar huis gestuurd als ik ongesteld was. Ik kan me herinneren onder aan de trap te liggen en niet te weten hoe ik boven moest komen. Gelukkig heb ik nu een spiraaltje en ben ik nog nauwelijks ongesteld. Maar had ik dat niet gehad, dan had ik mij zeker elke maand ziek moeten melden

  7. Ik ben dan niet op Mn best, maar vrij nemen kan natuurlijk gewoon door je ziek te melden. Niet iedereen hoeft te weten wanneer ik menstrueer namelijk... maar het blijft geen pretje en werken is dan zeker niet altijd even fijn.

  8. Ik ben dan niet op Mn best, maar vrij nemen kan natuurlijk gewoon door je ziek te melden. Niet iedereen hoeft te weten wanneer ik menstrueer namelijk... maar het blijft geen pretje en werken is dan zeker niet altijd even fijn.

  9. Ik heb zelf een ernstige vorm van endometriose, dus ik weet dat er vrouwen zijn die ondraaglijk veel pijn hebben tijdens de menstruatie. Al in mijn tienerjaren heb ik me soms ziek moeten melden van mijn bijbaantje omdat ik tijdens mijn ongesteldheid zoveel pijn had, dat ik niets anders dan op bed kon liggen met veel pijnstillers en een kruik. Maar het is nogal een taboe hoor, je meldt je niet zomaar ziek. Ik vind dat het meer bespreekbaar zou moeten zijn dat vrouwen pijn hebben tijdens de menstruatie en dat we daar niet lullig over moeten doen. Iedere vrouw is anders, dus er zullen ook een hoop zijn die nergens tot bijna geen last hebben. Die hoeven natuurlijk geen verlof. Meer begrip voor de vrouwen die daadwerkelijk vergaan van de pijn, zou wel mogen en dat ze best even mogen bijtanken tijdens deze dagen.

  10. Ik heb zelf een ernstige vorm van endometriose, dus ik weet dat er vrouwen zijn die ondraaglijk veel pijn hebben tijdens de menstruatie. Al in mijn tienerjaren heb ik me soms ziek moeten melden van mijn bijbaantje omdat ik tijdens mijn ongesteldheid zoveel pijn had, dat ik niets anders dan op bed kon liggen met veel pijnstillers en een kruik. Maar het is nogal een taboe hoor, je meldt je niet zomaar ziek. Ik vind dat het meer bespreekbaar zou moeten zijn dat vrouwen pijn hebben tijdens de menstruatie en dat we daar niet lullig over moeten doen. Iedere vrouw is anders, dus er zullen ook een hoop zijn die nergens tot bijna geen last hebben. Die hoeven natuurlijk geen verlof. Meer begrip voor de vrouwen die daadwerkelijk vergaan van de pijn, zou wel mogen en dat ze best even mogen bijtanken tijdens deze dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>