Tweedehands geboortelijst: is dat oké?

tweedehands geboortelijst

Iedereen kent denk ik wel het fenomeen bruidslijst.

Bruidslijst

Als je gaat trouwen registreer je bij een winkel een bruidslijst. Dat geef je door aan je gasten, en zij kunnen dan iets van die bruidslijst kiezen en aan je geven. De winkel zorgt ervoor dat je dingen niet dubbel krijgt, en zowel jij als de gulle gever weet dat je blij zult zijn met het cadeau.

Geboortelijst

Een dergelijk concept wordt in België toegepast voor een geboortelijst. Het principe van een geboortelijst is hetzelfde als bij een bruidslijst: je registreert je cadeauwensen en mensen kiezen daar uit om je te geven. Ook handig voor geschikte kraamcadeautjes.

Maar nu is er in België een wel heel bijzondere variant op deze geboortelijst. Namelijk een tweedehands geboortelijst.

Tweedehands geboortelijst

Een tweedehands geboortelijst werkt níét hetzelfde als een bruidslijst.  De tweedehands geboortelijst is een initiatief van Mic Mac Minuscule.

Het werkt als volgt:

  1. Je maakt een afspraak bij Mic Mac Minuscule en zij nemen met je door wat je nodig hebt voor de baby. Ze geven ook hun mening of dingen echt nodig zijn, of feitelijk overbodig. Zo maak je dus een geboortelijst met dingen die je graag wilt hebben.
  2. Mic Mac Minuscule gaat deze dingen voor je zoeken. Maar wat het uniek maakt is dat ze de tweedehands versies zoeken. Dus geen nieuwkoop maar tweedehands.
  3. Vanaf 4 weken voor je uitgerekende datum staan alle spullen voor je klaar om op te halen.
  4. Kind geboren? Zet de link naar jouw lijst op je geboortekaartje. Familie en vrienden hoeven niet te piekeren over een leuk kraamcadeau: ze kunnen uit die lijst iets kiezen. laat je familie en vrienden eenvoudigweg online een geschenkje uitkiezen. 
  5. Heb je je babyspullen niet meer nodig? Dan kun je ze weer terugbrengen naar Mic Mac Minuscule

Laura van Essential Honesty koos voor een tweedehands geboortelijst

Laura van het blog Essential Honesty schrijft op haar blog over haar ervaringen met de tweedehands geboortelijst via Mic Mac Minuscule. Ze is erg tevreden over en denkt 1500,- bespaard te hebben door de babyuitzet tweedehands te kopen.

Maar ze kreeg ook een aantal negatieve reacties op het feit dat ze tweedehands spullen kocht voor de baby.

Je kunt het natuurlijk ook zelf doen

Ik denk dat er al best een aantal mensen zijn die kiezen voor tweedehands spullen voor de baby. Zo sliepen mijn kinderen in mijn oude ledikantje. En er is ook een bloeiende handel op marktplaats in babyspullen. Ik kocht daar onder andere een kinderstoel van Ikea. Hydrofiel washandjes zou ik dan wel weer liever gewoon nieuw kopen.

Het voordeel van een tweedehands geboortelijst van Mic Mac Minuscule is dat het je tijd en moeite bespaart. Niet iedereen heeft de tijd, of vindt het leuk om op zoek te gaan naar tweedehands spullen. Voor die mensen is Mic Mac Minuscule een uitkomst.

Lees ook de post over het vraagstuk: Baby in box?

Hoe denk jij over tweedehands babyspullen?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *