Thuisblijfmoeder Pauline

thuisblijfmoeder

Pauline heeft samen met haar man drie kinderen. Ze heeft een sociaal pedagogische achtergrond, en brengt die nu in praktijk als thuisblijfmoeder.

Dit is haar verhaal!

Was het een makkelijke/moeilijke beslissing om fulltime te moederen? 

Eigenlijk was de beslissing vrij simpel: de kosten voor kinderopvang voor drie kinderen waren hoger dan wat ik zou verdienen.

Hoe reageerde je omgeving dat je fulltime thuis bleef? 

Sommigen vonden de beslissing heel stoer. Je geeft toch je baan op, en daarmee een stukje extra inkomen en misschien wat zekerheid voor de toekomst. Anderen, zoals mijn moeder, vonden het heel fijn. Zij weet uit ervaring hoe snel de kleintjes groot worden.

Hoe stond je partner in het beslissingsproces? 

Eigenlijk was de beslissing helemaal niet zo'n 'big deal.' Dit was de beste oplossing, punt. Mijn man was de hoofd kostwinner dus voor hem was minder werken geen optie. Als hij één of twee dagen zou inleveren kost het ons nog meer. Bovendien vindt hij deze constructie wel prettig.

Hebben jullie berekeningen gemaakt om te kijken of de keuze voor het thuisblijfmoederschap financieel uit kon? 

We hebben berekeningen gemaakt. Daar kwam dus uit dat werken in combinatie met drie kinderen naar de opvang niet rendabel voor ons was. Ik weet overigens niet hoe de situatie (met teruggave e.d.) nu is. Ik verdien zo nu en dan wat met mijn site. Dat zijn leuke extra’s.

Wat vind je er van dat je financieel afhankelijk bent van je partner? 

Ik vind het geen probleem. Het voelt voor mij ook echt niet alsof ik afhankelijk van hem ben. Het klinkt misschien een beetje walgelijk, maar ik denk echt dat wij een team zijn.

Denk je nog weer deel te gaan nemen aan het arbeidsproces? 

Ik denk er wel aan, maar nog niet heel specifiek. Ik wil eerst dat al mijn kleintjes op school zitten. Dan wil ik rust in mijn hoofd, en daarna ga ik kijken hoe ik zelf meer inkomen kan genereren.

Wat is je grootste uitdaging als Thuisblijfmoeder? 

Toen ik thuisblijfmoeder werd bleef de taakverdeling hetzelfde. Mijn grootste uitdaging is om het huishouden op orde te krijgen en te houden.

Wat is het leukst aan fulltime moederen? 

Het leukste en het prettigste is de vrijheid. Mijn jongste dochter is ernstig ziek geweest waardoor we lange tijd het ziekenhuis in en uit moesten. Ik kon mij in die periode volledig op mijn gezin richten zonder dat ik mij moest verantwoorden naar een werkgever. En nu geniet ik van de vrijheid en flexibiliteit die ik heb als thuisblijfmoeder.

Kun je een typische week beschrijven van jou als thuisblijfmoeder? 

Wat elke week terug komt is de kleintjes naar school brengen en weer ophalen. De hond uitlaten. En de was doen. Wat we verder tussendoor doen, ligt aan het weer, ons humeur en aan eventuele plannen.

Soms zijn er wat events voor het blog, soms spreek ik af met vriendinnen en soms gebeurt er een hele week vrij weinig.

Wat vind je van het overheidsbeleid dat hamert op arbeidsparticipatie? 

Daar is wel wat voor te zeggen, maar ik zou even niet weten wat.

Hoe voorzie je in sociale contacten? 

Ik ben online vrij actief en heb daar verrassend leuke contacten. Ik spreek regelmatig af met vriendinnen voor een bakkie koffie, en ook op het schoolplein begin ik steeds meer te kletsen.

Hoe 'laad' je jezelf weer op? 

Mijn blog Voor mijn kleintje geeft me energie, en een uitdaging. Daar kan ik echt mijn ei kwijt. En ik probeer hard te lopen. Op dagen dat ik het helemaal gehad heb, doe ik dat rond bedtijd van de kleintjes. Gelukkig vangt de man dit heel goed op.

Een veel gehoord argument voor arbeidsparticipatie is dat je jezelf dan blijft ontwikkelen. Hoe ervaar jij je ontwikkeling als thuisblijfmoeder? 

Ik heb niet het idee dat ik compleet stil sta. Misschien komt dat door het blog wat best lekker loopt en waar ik soms ook zakelijke contacten voor heb. Zonder het blog zou ik mij denk ook wel echt kapot vervelen.

Hoe zie je de toekomst? 

Ik heb geleerd dat ik niet te ver vooruit moet kijken, en dat bevalt mij heel goed. Ik leef met de dag en daar geniet ik volop van. (en soms ook niet)

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *