Thuisopvang

thuisopvang
De ultieme nanny!

Nu de overheid minder geld bijdraagt aan betaalde kinderopvang worden vooral onder ouders met hogere inkomens andere vormen van kinderopvang populair. Denk aan ouders met een gezamenlijk inkomen vanaf een ton.

Zij kiezen voor gastouderopvang een au pair, of een heuse nanny. Bij deze laatste twee opties vindt de kinderopvang gewoon thuis plaats. En het gemak dat dit met zich meebrengt blijkt voor veel ouders een belangrijke overweging.

Nanny's

In 2007 richtte Hansje Görtz, voormalig kindermeisje van Koning Willem-Alexander en Koning Maxima bemiddelingsbureau Görtz & Crown op. Görtz biedt 'totale ontzorging'.

En nanny's zijn nadrukkelijk heel wat anders dan een au pair. Een nanny via Görtz & Crown heeft een interne opleiding op hbo-niveau doorlopen. Daar leerde ze onder andere over etiquette zoals tafelmanieren en persoonlijke verzorging.

Het bruto maandsalaris van een nanny ligt tussen de 2200,- en 3.000,-

Is thuisopvang beter?

Hoogleraar Ruben Fukkink van de Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar alle vormen van kinderopvang.

Het voordeel van opvang aan huis is volgens Fukkink, dat dit meer continuïteit biedt voor kinderen. Zeker omdat er in kinderopvang centra nogal eens gewisseld en geschoven wordt met leidsters.

Als nadeel noemt hij dat kinderen bij opvang thuis hun sociale vaardigheden minder kunnen oefenen, en deelt onderstaand doemscenario:

'In de beschermde wereld tussen achtertuin en keukentafel leert een kind niet zijn weg te vinden in roepen. Misschien is het straks de enige op het schoolplein zonder afspraakje. Ouders moeten nadenken hoe ze hun kind voorbereiden op dertig klasgenoten in groep één.'

Gelukkig kan dit bezwaar simpel worden opgelost met peuterspeelzaal!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *