Thuisblijfmoeder Jill Martin

thuisblijfmoeder

Jill Martin (26) heeft samen met haar vriend Stein een dochter, Olivia van 10 maanden.

Jill Martin is thuisblijfmoeder.

Dit is haar verhaal.

Was het een makkelijke/moeilijke beslissing om fulltime te moederen? 

Het enige aspect dat mij deed twijfelen was de vraag: 'Is het financieel wel haalbaar?' Voor de rest had ik er helemaal geen moeite mee. Integendeel, het was vanzelfsprekend voor mij.
Ik heb gewoon mijn (moeder)gevoel gevolgd en naar mijn hart geluisterd.

Hoe reageerde je omgeving dat je fulltime thuis bleef? 

Het grootste deel van de familie vindt het mooi dat ik voor ons kindje wil zorgen. Mijn eigen mama heeft mijn broer en mij ook zelf opgevoed en was dus ook een thuisblijf mama. Nooit in de creche gemoeten, nooit voor- of nabewaking, op school blijven eten.

Nee, mama was er altijd. Ik ben haar hier zo ontzettend dankbaar voor! 

Met hart en ziel heeft ze voor ons gezorgd en nu nog steeds eigenlijk. Wat mij betreft is zij het allermooiste voorbeeld voor mij.Zij begrijpt als geen ander mijn keuze.

Maar mensen uit de omgeving begrijpen het niet. Ik was nog geen week bevallen of ze vroegen al wanneer ik terug aan werk ging. Daar kwamen mijn haren recht van omhoog te staan.

Wat vind je partner ervan? 

Die vindt het goed dat ik voor ons kindje zorg, en dat we haar niet naar de crèche hoeven te brengen. Sowieso was mijn partner al de kostwinner, want voor de baby werkte ik parttime. Onze taakverdeling is dan ook niet veranderd: hij werkt, ik zorg voor Olivia en doe het huishouden. Alleen koken doet Stein ook, omdat hij dit heel graag doet.

Hebben jullie berekeningen gemaakt om te kijken of de keuze voor het thuisblijfmoederschap financieel uit kon? 

We hebben wel wat berekeningen gemaakt. Maar we kunnen rondkomen. Ik zou wel graag vanuit huis geld verdienen, maar ik ben dat allemaal nog aan het bekijken. Het liefst zou ik iets doen dat gerelateerd is aan mijn blog. Ja, dat zou geweldig zijn. Dan kan ik voor Olivia zorgen en toch ook wat geld verdienen.

Wat vind je er van dat je financieel afhankelijk bent van je partner? 

Dat is soms wel wat lastig. Wanneer je zelf niet werkt, lijkt het alsof je niet tot de maatschappij behoort.


Denk je nog weer deel te gaan nemen aan het arbeidsproces? 

Ja, wanneer Olivia naar school gaat ga ik weer parttime werken denk ik. Dat zal over een jaar of twee zijn.Vooral om het financieel wat makkelijker te hebben, en ook om in een andere omgeving te vertoeven. Maar het merendeel wil ik er wel voor haar zijn. Ik vind het mijn taak om voor haar te zorgen en er zoveel mogelijk te zijn. Het zullen dus maar enkele uurtjes per week werken worden.

Wat is je grootste uitdaging als Thuisblijfmoeder? 

Olivia zoveel mogelijk nieuwe dingen bijleren en voor haar zorgen. En tot hier toe lukt dit aardig. Olivia kan al veel dingen die ze volgens Kind & Gezin nog niet moet kunnen. Ik denk dat dit komt omdat ik zo vaak bij haar ben.

Wat is het leukst aan fulltime moederen? 

Je kindje iedere dag zien groeien en nieuwe dingen zien doen. Ik vind dat het nu al zo snel gaat. Ik zou het mezelf niet vergeven als ik deze periodes misliep. Haar ieder moment van de dag kunnen vastnemen en knuffelen... Daar doe je het als moeder allemaal voor.

Kun je een typische week beschrijven van jou als Thuisblijfmoeder? 

Eerst en vooral zorgen voor Olivia (en daar kruipen heel wat uurtjes in). En daarnaast boodschappen doen, het huis onderhouden, wassen & strijken.

Wat vind je van het overheidsbeleid dat hamert op arbeidsparticipatie? 

Ik vind dat de overheid dringend eens wat meer respect mag krijgen voor thuisblijfmoeders. En eigenlijk niet alleen de overheid. Een huishouden runnen is een fulltime job. Eentje die ik met veel liefde doe!

Hoe voorzie je in sociale contacten? 

Ik doe heel veel dingen samen met mijn mama. Tijdens onze boodschappen komen we veel mensen tegen waarmee we dan een praatje slaan. Dus in dat opzicht heb ik wel sociale contacten. En ik ga ook regelmatig wandelen met onze hond Kai. Je zou ervan verschieten hoe snel je hierdoor contact hebt met andere mensen. Hetzelfde met Olivia. Zij zit nu in de fase dat ze tegen iedereen dada zegt en de hele tijd zwaait. Gegarandeerd dat mensen je aanspreken.

Hoe 'laad' je jezelf weer op? Doe je cursussen, sporten, meditatie etc? 

Vooral door te bloggen en foto’s te maken. Dit is echt mijn passie. Maar ik ga ook tennissen en doe aerobics.

Een veel gehoord argument voor arbeidsparticipatie is dat je jezelf dan blijft ontwikkelen. Hoe ervaar jij je ontwikkeling als thuisblijfmoeder? 

Goh, het is niet omdat ik thuis blijf dat ik mij niet ontwikkel. Integendeel, ook ik leer nog iedere dag dingen bij zeker op het vlak van kinderen, haha.

Je hebt een blog: waarom ben je dit begonnen? 

Omdat ik mijn passie voor mode wilde delen. Eigenlijk startte ik mijn blog een drietal jaar geleden. Maar na de geboorte van Olivia veranderde ik de naam en blog ik ook over de mini me.

Hoe zie je de toekomst? 

Ik probeer mindful te leven en alles dag per dag te bekijken. Dat geeft een zekere rust. We zien wel wat de toekomst brengt.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *