Rouvoet: gezin is meer dan een sta-in-de-weg voor arbeidsparticipatie!

Fractievoorzitter André Rouvoet, ex-minister voor Jeugd en Gezin, constateerde bij zijn eerste debat sinds zijn terugkeer in de Tweede Kamer dat in het nieuwe regeerakkoord een gezinsbeleid jammerlijk onbreekt.

Rouvoet constateert een gebrek aan aandacht voor wat hij noemt 'het sociale weefsel van de samenleving', namelijk maatschappelijke participatie, preventie, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Daaronder valt natuurlijk ook het werk van ouders die fulltime zorgen en opvoeden!

Hij vindt dat de overheid de kaders en ruimte moet bieden, om mensen de mogelijkheid te geven zelf te bepalen hoe ze voor hun 'naasten' en 'kinderen' willen zorgen.

Rouvoet: 'Dan dwing je als overheid niet iedereen naar de arbeidsmarkt. Samen-leven leert vrijwel iedereen in het kleinste samenlevingsverband: het gezin. Een sterk gezinsbeleid dient de hele maatschappij. Onderken dat als overheid. Het gezin is toch wel wat meer dan een hinderlijke sta-in-de-weg voor arbeidsparticipatie of een kostenpost waar dus geld te halen valt.'

Lees de hele speech

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *